Νέα ποδήλατα & βραβείο για τη Niner

Η Niner μόλις παρουσίασε τρία νέα μοντέλα στη Eurobike: το νέο WFO 9 για αναβάτες enduro, το νέο hardtail Air9 Carbon και το ολοκαίνουργιο One 9 RDO για όσους είναι fans των λίγων ταχυτήτων. Επίσης, το RIP 9 RDO κέρδισε το Χρυσό Βραβείο Eurobike 2013 στην κατηγορία ποδηλάτων βουνού.

Νέο WFO 9

Niner WFO 9

Η δεύτερη γενιά του "μεγάλου" 29αριού WFO 9 έρχεται για ν' αντικαταστήσει το τρέχον μοντέλο με σωλήνες airformed (όπως και στο νέο Jet 9) που ως αποτέλεσμα έχουν το μειωμένο κατά 300gr βάρος πλαισίου. Η πίσω ανάρτηση CVA με 150mm διαδρομής και η συμβατότητα του WFO 9 με πιρούνια ανάρτησης 150-170mm μπορεί στα χαρτιά να το κατατάσσουν στην all-mountain κατηγορία, αλλά η Niner δηλώνει πως το ποδήλατο δε στοχεύει εκεί. Το tapered κούτελο με κλίση 67-66º (ανάλογα με την επιλογή πιρουνιού) μαζί με τα κοντύτερα ψαλίδια, τον κοντύτερο οριζόντιο καθώς και τη χαμηλότερη μεσαία τριβή και ύψος standover μαρτυρούν ότι το ποδήλατο έχει ξεφύγει πια από την κατηγορία all-mountain και αποζητά τα πιο ...κατηφορικά αθλήματα της ορεινής ποδηλασίας.

Νέο Air 9 Carbon

Niner Air 9 CarbonNiner Air 9 Carbon

Το νέο Air 9 Carbon αντικαθιστά την προηγούμενη γενιά χρησιμοποιόντας το ίδιο καλούπι με το Air 9 RDO αλλά με διαφορετική διαστρωμάτωση ανθρακονημάτων. Μιας και το προσιτό carbon hardtail της Niner φτιάχνεται από το καλούπι του ακριβότερου μοντέλου, έχει κληρονομήσει τη μεσαία τριβή PF30, την εσωτερική δρομολόγηση καλωδίων κα τη "χωνευτή" βάση του πίσω δισκόφρενου που επιτρέπει στα ψαλίδια μια πιο ομοιόμορφη παραμόρφωση κατά τη συμπίεση τους. Η τίμη του πλαισίου είναι περίπου 30% χαμηλότερη από αυτή της έκδοσης RDO -βάρος άγνωστο.

One 9 RDO

Niner ONE 9 RDONiner ONE 9 RDO

Αν και η σειρά πλαισίων One 9 προορίζεται για μονοτάχυτα MTB, το One 9 RDO δέχεται βάση για οπίσθιο εκτροχιαστή και είναι συμβατό με τις 1x11 μεταδόσεις της SRAM, XX1 και X01(δεν δέχεται εμπρόσθιο εκτροχιαστή). Με βάρος πλαισίου 1.235gr, γεωμετρία Air 9 και συμβατότητα με πιρούνια ανάρτησης 80-100mm, η νέα προσθήκη στη γκάμα της Niner φαίνεται να είναι ένα από τα ελαφρύτερα και πιο σβέλτα ποδήλατα βουνού. Ουσιαστικά είναι ένα Air 9 RDO με τη μεσαία τριβή του One 9, πίσω άξονα 142x12mm και τη δυνατότητα να στηθεί ως μονοτάχυτο.

Χρυσό Βραβείο Eurobike 2013 για το RIP 9 RDO

Χρυσό Βραβείο Eurobike 2013 για το RIP 9 RDO

Το ανθρακονημάτινο trail bike της Niner με 125mm πίσω διαδρομής και 120-140mm εμπρός κέρδισε το χρυσό βραβείο της φετινής Eurobike στην κατηγορία ποδηλάτων βουνού. Είναι το 2ο βραβείο Eurobike της αμερικανικής εταιρίας, με το Air 9 RDO να κερδίζει το περυσινό χρυσό. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το RIP 9 RDOστο ελληνικό site της Niner.