Δισκοβραχίονας Easton EC90
Λίγο πριν την Eurobike η Easton παρουσίασε ένα νέο δισκοβραχίονα για ποδήλατα δρόμου. Ο EC90 σχεδιάστηκε για να αγγίξει την κορυφή της κατηγορίας και αναμφισβήτητα δεν απέχει πολύ από αυτή.

Το μεγαλύτερο μέρος του είναι κατασκευασμένο από Carbon NanoTubes (CNT) μια τεχνολογία που προσφέρει αρκετά  μεγαλύτερη αντοχή σε σχέση με τα απλά ανθρακονήματα. Ο άξονας της μεσαίας τριβής είναι κατασκευασμένος από χάλυβα τύπου Cr Mo και έχει διάμετρο 24mm που τον κάνει συμβατό με μεσαίες τριβές τύπου Shimano/FSA.

Τα φύλλα του δισκοβραχίονα είναι τα γνωστά CT2 της εταιρίας Stronglight και διαθέτουν κεραμική επίστρωση για αυξημένη αντοχή και μακροζωία. Είναι διαθέσιμος στα τρία πιο γνωστά μήκη της αγοράς (170, 172.5, 175mm) ενώ το Q-Factor του είναι από τα πιο μικρά της κατηγορίας (147.1)

Το βάρος του δισκοβραχίονα είναι 558 γραμμάρια (χωρίς την μεσαία τριβή που ζυγίζει άλλα 100 περίπου γραμμάρια). Με μία μικρή οικονομική επιβάρυνση υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης της μεσαίας τριβής με ρουλεμάν κεραμικού τύπου. Το μόνο αρνητικό στοιχείο, είναι η έλλειψη Compact πατημάτων που προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στα ανηφορικά κομμάτια. Η τιμή λιανικής ανέρχεται στα 700 ευρώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον επίσημο αντιπρόσωπο Kifissia Bike .
Easton EC90 CranksetEaston EC90 Crankset