3 νέα ποδήλατα από τη Niner

Τρία νέα ποδήλατα παρουσίασε η αμερικανική Niner Bikes προς αντικατάσταση υφιστάμενων μοντέλων της: Το Jet 9 Carbon, το Rip 9 Carbon και το ανανεωμένο εισαγωγικό της μοντέλο, EMD 9. Ακολουθεί ανάλυση των αλλαγών σε κάθε νέο ποδήλατο:

Το νέο Jet 9 Carbon φέρει το ίδιο full carbon εμπρόσθιο τρίγωνο, γεωμετρία και όμορφες καμπύλες όπως και πριν. Όμως το πίσω τρίγωνο είναι αλουμινένιο ώστε η τιμή του πλαισίου να είναι προσιτή σε περισσότερους αναβάτες. Πλέον, ο πίσω άξονας τηρεί το standard 142x12mm και υποστηρίζεται η εξωτερική δρομολόγηση καλωδίου για dropper post.

Niner RIP 9 Carbon 2015

Το νέο RIP 9 Carbon ακολουθεί από κοντά το κορυφαίο RIP 9 RDO. Το εμπρόσθιο full carbon τρίγωνο συνδυάζεται με αλουμινένιο πίσω τρίγωνο και carbon συνδέσμους, προερχόμενους απ' το RDO. Την ίδια προέλευση έχουν οι υπερμεγέθεις αρθρώσεις του με ρουλεμάν γωνιακής επαφής αλλά και η μονοπατίσια του γεωμετρία.

Niner EMD9 2015

Το EMD 9 μοιράζεται τα ίδια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με τα αδέλφια του, αλλά σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Το πλαίσιο αποτελείται από αλουμινένιους hydroformed σωλήνες, ενώ υποστηρίζεται η τοποθέτηση dropper post, ώστε ο αναβάτης να ρίχνει εύκολα τη σέλα του όταν το μονοπάτι γίνεται πιο απαιτητικό.