Ποδηλατικά GPS από τη Lezyne

Η Lezyne, γνωστή από τα υψηλής ποιότητας αξεσουάρ ποδηλάτων που κατασκευάζει, επεκτείνει την προϊοντική της γκάμα με ποδηλατικά GPS -ένα πρωτόγνωρο τόλμημα για την εταιρία του Micki Kozuschek, ιδρυτή και πρώην ιδιοκτήτη της Truvativ. Η σειρά αποτελείται από 3 μοντέλα, με κύρια χαρακτηριστικά το μικρό μέγεθος και την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Τα μοντέλα Mini GPS, Power GPS και Super GPS μοιράζονται το ίδιο design καθώς και την αλουμινένια (!) κάσα. Πιο αναλυτικά:

Mini GPS: Το GPS για τον ποδηλάτη που κανονικά δε θα έπαιρνε GPS-κοντέρ, είναι -σύμφωνα με τη Lezyne- το μικρότερο ποδηλατικό GPS στον κόσμο, με βάρος μόλις 30gr και εξωτερικές διαστάσεις 33.4mm (πλάτος) x 50.8mm (μήκος) x 22.5mm (ύψος). Διαθέτει όλες τις λειτουργίες ενός συμβατικού κοντέρ, συν την καταγραφή της διαδρομής με στίγμα GPS. Το Lezyne Mini GPS, χωρίς συνδεσιμότητα ANT+ και λειτουργίες παλμογράφου, δείχνει να είναι ανταγωνιστικό του Garmin Edge 200, απευθυνόμενο σε όσους χρησιμοποιούν το ποδήλατο για απλή ψυχαγωγία ή μετακίνηση.

lezyne power gps

Power GPS: Το μεσαίο μοντέλο της σειράς έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (46.5mm x 73.2mm x 27mm), βάρος (76gr) και οθόνη από το Mini GPS ενώ διαθέτει συνδεσιμότητα Bluetooth Smart (BLE), λειτουργίες στροφόμετρου/παλμογράφου και συμβατότητα με Bluetooth powermeters (π.χ. Stages). Επιπροσθέτως, συνδέεται στο Android/iOS smartphone σας ώστε να εμφανίζει στην οθόνη του ειδοποιήσεις σχετικά με εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα & emails, αλλά και να επικοινωνεί με την εφαρμογή Lezyne Ally.

lezyne super gps

Super GPS: Το κορυφαίο μοντέλο GPS της Lezyne έχει το ίδιο μέγεθος και βάρος με το Power GPS, αλλά προσφέρει επιπλέον συνδεσιμότητα ANT+ καθώς και διπλάσια χωρητικότητα μνήμης (256Mb / έως 400 ώρες καταγραφής). Όπως στο ενδιάμεσο μοντέλο, έτσι και εδώ η οθόνη μπορεί να προβάλλει 2, 3 ή 4 ενδείξεις ταυτόχρονα ενώ η αυτονομία της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας φτάνει τις 22 ώρες.

lezyne βάσεις για gps

Βάσεις τοποθέτησης: Κάθε ποδηλατικό GPS της Lezyne θα διατίθεται με μια πλαστική "quarter-turn" βάση για τοποθέτηση στο τιμόνι ή στο λαιμό του τιμονιού. Όπως στα περισσότερα GPS-κοντέρ της αγοράς, η βάση αυτή στερεώνεται με ελαστικά o-rings και αφαιρείται εύκολα και γρήγορα χωρίς τη χρήση εργαλείων. Ως αξεσουάρ θα διατίθεται χωριστά μία βάση "out front" από ενισχυμένο πλαστικό και εσωτερική επένδυση από λάστιχο για να μη χαράζει το τιμόνι. Γνωρίζοντας βέβαια τη σχέση του Micki Kozuschek με το CNC αλουμίνιο, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι σύντομα θα υπάρξουν και μεταλλικές επιλογές για βάση τοποθέτησης.

lezyne gps root

Εφαρμογές: Στον ψηφιακό κόσμο που ζούμε, κάθε ηλεκτρονικό προϊόν πρέπει να συνοδεύεται από καλό λογισμικό προκειμένου να πετύχει. Και τα τρία GPS της Lezyne συνδέονται μέσω θύρας mini-USB σε υπολογιστές Windows/Mac προκειμένου να φορτωθούν τα δεδομένα του χρήστη στην διαδικτυακή πλατφόρμα GPS Root (http://www.lezyne.com/gpsroot/gps_login.php) της Lezyne. Εναλλακτικά, μέσω της εφαρμογής Lezyne Ally τα Power GPS και Super GPS χρησιμοποιούν ένα bluetooth smartphone (Android / iOS) για την επικοινωνία με την πλατφόρμα. Επειδή τα δεδομένα κάθε διαδρομής/προπόνησης καταγράφονται σε αρχεία .fit, τα GPS της Lezyne είναι επίσης συμβατά με τις διαδικτυακές πλατφόρμες Strava και TrainingPeaks.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.lezyne.com/products-gps.php