Το νέο BMC Teamelite 01 είναι softail

Με μια κίνηση-έκπληξη, η BMC αποκάλυψε ότι το κορυφαίο της hardtail από το 2016 δεν θα είναι πλέον hardtail! Το softail, μια παλιά σύλληψη-υβρίδιο hardtail και fs, επιστρέφει από τη λήθη ανανεωμένο χάρη στο Impec R&D Lab του ελβετικού οίκου και βαφτίζεται πλέον MTT (Micro Travel Technology). Οι μηχανικοί του Impec Lab δαπάνησαν 2 χρόνια στην έρευνα και εξέλιξη του softail τους, ώστε να είναι αποδοτικό, γρήγορο και άνετο.

BMC Teamelite 01 MTTBMC Teamelite 01 MTT

Με την τεχνολογία MTT, δεν υπάρχουν αρθρώσεις όπως σε ένα fs ή συμβατικό softail. Τα στελέχη των ψαλιδιών έχουν "προγραμματισμένη" ενδοτικότητα χωρίς να χάνουν τη στρεπτική ακαμψία που ήταν χαρακτηριστική του hardtail Teamelite. Ο αποσβεστήρας XCell (το μαύρο ελαστικό κομμάτι μεταξύ κυρίως πλαισίου και άνω ψαλιδιών) διατίθεται σε τρεις διαφορετικές σκληρότητες και η BMC υπογραμμίζει ότι με το MTT δεν υπάρχει η παραμικρή απώλεια δύναμης του αναβάτη. Το σύστημα προσφέρει 15mm διαδρομής στον πίσω τροχό.

BMC Teamelite 01 MTTBMC Teamelite 01 MTT

Η παντελής έλλειψη αρθρώσεων και η εσωτερική δρομολόγηση καλωδίων εξασφαλίζουν ένα καθαρό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά και λιγότερα σημεία για να μαζευτεί λάσπη. Η επιβάρυνση στη ζυγαριά είναι μόλις λίγα γραμμάρια, αφού το πλαίσιο του νέου Teamelite ζυγίζει μόνο 1.080gr σε μέγεθος medium.

BMC Teamelite 01 MTTBMC Teamelite 01 MTT

Το ολοκληρωμένο ποδήλατο Teamelite 01 θα διατεθεί στην αγορά σε 3 εκδόσεις:

  • Shimano XTR Di2 με πιρούνι Fox 32 Float Factory Series FIT4 Kashima & iRD Remote
  • SRAM XX1 με πιρούνι Fox 32 Float Factory Series FIT4 Kashima & Remote
  • Shimano XT με πιρούνι Fox 32 Float Perf. Elite Series FIT4 & Remote

Κάθε έκδοση του ποδηλάτου έχει διαφορετικό χρώμα, ενώ το σκέτο πλαίσιο πιθανότατα θα διατίθεται με τα χρώματα του Julien Absalon (έκδοση ποδηλάτου XTR Di2). Η BMC αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από την Ksports.

BMC Teamelite 01 MTT

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.