Cannondale Slate 2016

Το Cannondale Slate είναι ένα από τα πιο περίεργα ποδήλατα μαζικής παραγωγής για το 2016. Με τροχούς 650b, δισκόφρενα και πιρούνι ανάρτησης Lefty, φαίνεται περισσότερο σαν hardtail με λάθος τιμόνι παρά σαν οτιδήποτε άλλο. Σύμφωνα με τον κατασκευαστη, το Slate (διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις από τον ερχόμενο Οκτώβρη) προορίζεται για τον ποδηλάτη που δεν γνωρίζει τι έδαφος θα συναντήσει στη διαδρομή του, αλλά δε θέλει να κουβαλάει στο ταξίδι του διαφορετικά ποδήλατα για να κάνει τη βόλτα του.

Έτσι, το αλουμινένιο πλαίσιο έχει επιθετική γεωμετρία επιδόσεων με ψαλίδια που προσφέρουν άνεση λόγω κάθετης ενδοτικότητας, το πιρούνι άερα Lefty Oliver έχει μόλις 30mm διαδρομής και μηχανισμό που αποτρέπει την ταλάντωση του λόγω πεταλαρίσματος, ενώ οι τροχοί 650b X 42 προσφέρουν την ίδια σχεδόν εξωτερική διάμετρο με τροχούς 700 X 23 αλλά με μεγαλύτερη άνεση.

Στην ελληνική ποδηλατική αγορά, το Slate θα μπορούσε ν' απευθύνεται στον ποδηλάτη που η τσέπη του αντέχει να πληρώσει μόνο ένα ποδήλατο, με το οποίο θα μετακινείται, θα χτίζει τη φυσική του κατάσταση αλλά και θα το παίρνει μαζί στις διακοπές του, όμως δεν πρόκειται ποτέ να συμμετάσχει σε αγώνες μ' αυτό (βλ. τεχνικές προδιαγραφές UCI). Το παρακάτω video είναι ενδεικτικό.

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.