Rotor 2INpower

Η Rotor μόλις δημοσίευσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο της powermeter, 2INpower, το οποίο ανακοίνωσε επίσημα τον προηγούμενο μήνα.

Εξειδικευμένη κατασκευή: αντίθετα με τα έως τώρα powermeters της Rotor, το 2INpower δε βασίζεται σε υφιστάμενο μοντέλο βραχίονων (π.χ. 3D+) αλλά σε ένα ειδικής σχεδίασης σετ που είναι πιο ογκώδες και άκαμπτο. Αναπόφευκτα, έχει αυξηθεί και το βάρος.

Προστασία εσωτερικών και κατανομή βάρους: τόσο τα ηλεκτρονικα, όσο και το κέντρο βάρους του συστήματος, βρίσκονται στον άξονα και όχι στα μπράτσα. Το βάρος του 2INpower είναι 645gr για το μήκος των 172.5mm (περιλαμβάνεται η μπαταρία).

Στελέχη μέτρησης (strain gauges): για αύξηση της αξιοπιστίας μέτρησης, ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος, το 2INpower διαθέτει στελέχη μέτρησης της ισχύος τόσο στον άξονα όσο και στο δεξί μπράτσο. Έτσι, απαλείφεται και ο θόρυβος περιστροφής στο σήμα.

Rotor 2INpower

Επιταχυνσιόμετρο: προκειμένου το 2INpower να μετρά την ακριβή ταχύτητα σε όλο το φάσμα της πεταλιάς, οι μηχανικοί του ισπανικού οίκου ενσωμάτωσαν επιταχυνσιόμετρο στο σύστημα. Το σύνηθες στα powermeters είναι να μετράται η ταχύτητα 1-2 φορές κατά τη διάρκεια κάθε πεταλιάς, κάτι που όμως συμβάλει σε ανακρίβεια μετρήσεων αφού η ταχύτητα του ποδιού ποτέ δεν είναι σταθερή σε ολόκληρη την πεταλιά.

Συνδεσιμότητα: οι τεχνολογίες ANT+ και Bluetooth Smart εξασφαλίζουν συμβατότητα με όλα τα GPS ταχύμετρα της αγοράς (αρκεί φυσικά να λειτουργούν με powermeter). Το τρίτο τρίμηνο του 2016 αναμένεται να κυκλοφορήσει από τη Rotor ειδική εφαρμογή για smartphones.

Rotor 2INpower2inpower moreinfo lg3

Τροφοδοσία: η μπαταρία ιόντων λιθίου (Li-Ion) των 3.7V δίνει στο 2INpower περίπου 250 ώρες αυτονομίας. Η φόρτιση της γίνεται μέσω θύρας στη δεξιά πλευρά, η οποία καλύπεται από ελαστικό καπάκι. Για καλύτερη αδιαβροχοποίηση, η διεπαφή φόρτισης είναι μαγνητική.

Λογισμικό: η μετάδοση δεδομένων από το 2INpower μπορεί να γίνει μέσω ANT+ ή Bluetooth σε υπολογιστή, προκειμένου ο ποδηλάτης να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία: Ρύθμιση συστήματος, προπόνηση εσωτερικού χώρου, Torque 360, πραγματική ισορροπία ισχύος για κάθε πόδι ανεξάρτητα.

Συμβατότητα: χάρη στην αρχιτεκτονική UBB, το 2INpower μπορεί να τοποθετηθεί σε πλαίσια δρόμου με προδιαγραφές BBright, BB386 EVO, BB30 68 ή 73, PressFit 30, BB86, ITA 70, BSA 68 ή 73. Δεν μπορεί όμως να τοποθετηθεί σε πλαίσια BB90. Το BCD του φορέα δίσκων είναι αποκλειστικά 110mm.

Τιμή & διάθεση: Η διάθεση του 2Inpower θα ξεκινήσει στη χώρα μας από τα τέλη του τρέχοντος μήνα, με τιμή €1.550. Αντιπρόσωπος www.ksports.gr