Η Dura Ace Di2 από κοντά...

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης Bike & Run είχα την ευκαιρία να δω από κοντά και να δοκιμάσω την πολυαναμενώμενη ηλεκτρονική σειρά Dura Ace Di2. Θα ήθελα πολύ να πω ότι βρισκόταν πάνω σε ποδήλατο που έβγαλα στο δρόμο και του έριξα κάμποσα χιλιόμετρα, αλλά δυστυχώς η πρώτη μου επαφή με το μέλλον στις μεταδόσεις ποδηλάτων δρόμου περιορίστηκε σε λίγα λεπτά πεταλαρίσματος σε προπονητήριο, στον εκθεσιακό χώρο της Shimano.

Ακόμη και έτσι, εντυπωσιάστηκα. Οι αλλαγές είναι αβίαστες (το μόνο που απαιτείται είναι ένα ελαφρύ άγγιγμα στα χειριστήρια) και ακαιριαίες, η αυτονομία του συστήματος κάνει οποιοδήποτε ηλεκτρονικό να σκάσει από τη ζήλια του (1.500-2.000Km ανάλογα με τη χρήση, ενώ ακόμη και αν η μπαταρία πέσει στα "κόκκινα" έχετε 200 ολόκληρα χιλιόμετρα μπροστά σας), ενώ ως κερασάκι στην τούρτα θα χαρακτήριζα τη λειτουργία "αυτο-ρύθμισης" του εμπρόσθιου εκτροχιαστή ανάλογα με τη θέση της αλυσίδας στην κασέτα των γραναζιών. Έτσι, η ενοχλητική τριβή της αλυσίδας στον εμπρ.εκτροχιαστή κατά το πεταλάρισμα, αποτελεί πια παρελθόν!

Η σειρά Di2 αναμένεται στη χώρα μας νωρίς την ερχόμενη άνοιξη, με τιμή άγνωστη αλλά σίγουρα αρκετά υψηλότερη της "απλής" Dura Ace...