Ποδήλατο που συνδέεται με iPod; Eίναι δυνατό; Και σε τι χρησιμεύει ένα mp3 player όταν συνδέεται με ένα ποδήλατο; Η σχεδιαστική ομάδα της D-TANK Design Development από τη Βαρκελώνη ετοίμασε μερικές προτάσεις για την Cannondale πριν από λίγους μήνες, μία εκ των οποίων ήταν το "MetroPolite" -ένα ποδήλατο προορισμένο για αστική χρήση, το οποίο όμως απευθύνεται σε μη-ποδηλάτες (σχήμα οξύμωρο, έτσι;).
Το MetroPolite διαθέτει μια αξιόπιστη μετάδοση με άξονα (shaft-drive) η οποία έχει μηδαμινές απαιτήσεις συντήρησης, και διεπαφή σύνδεσης με Apple iPod. Το δημοφιλέστατο mp3 player της Apple, όταν συνδέεται με το MetroPolite λειτουργεί ως ψηφιακό ταχύμετρο/cyclocomputer και ψηφιακός καθρέφτης που προβάλει πάνω στην οθόνη του τι συμβαίνει πίσω από το ποδήλατο (περίπου όπως το Cerevellum Hindsight). Επίσης, κατά τη διάρκεια της χρήσης του τροφοδοτείται με ρεύμα από το ποδήλατο (δυναμό σε κάποιο από τα κέντρα ή τη μεσαία τριβή ίσως;) και φορτίζει τη μπαταρία του. Αν σκέφτεστε να κάνετε αυτά για τους μη-ποδηλάτες, για εμάς τους ποδηλάτες τι θα κάνετε;
Προς το παρόν είναι άγνωστο αν και πότε θα βγει το ποδήλατο στην παραγωγή, ή αν αυτή θα είναι η τελική μορφή του. Η τιμή είναι επίσης άγνωστη, αφού προς το παρόν ο "Μητροπολίτης" υπάρχει μόνο ως τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο.
Φωτογραφίες: CannondaleCommunity.com