Διαφήμιση

sound of motionΨηφιακό ταχύμετρο βρίσκει κανείς στα περισσότερα ποδήλατα σήμερα. Στο πνεύμα που έχει αρχίσει να διακρίνει τις σύγχρονες συσκευές κινητής τηλεφωνίας -οι οποίες περιλαμβάνουν πια κάμερα, GPS, mp3 player, modem για σύνδεση στο internet και τόσα άλλα- γιατί να μη λειτουργούν και ως ταχύμετρα ποδηλάτου;

Αυτή είναι απλά μία από τις λειτουργίες της εφαρμογής SoundOfMotion Mobile Bicycle Computer. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κινητό με δυνατότητες Bluetooth και Java καθώς και τον bluetooth ασύρματο αισθητήρα της SoundOfMotion. Με τοποθέτηση όμοια των κλασικών ασύρματων αισθητήρων, ο bluetooth αισθητήρας μεταδίδει πληροφορίες στο κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο μέσω του εγκατεστημένου λογισμικού υπολογίζει και προβάλλει την ταχύτητα, επιτάχυνση, χρόνο, απόσταση και στροφές (cadence) σας.

Δε σας αρκούν τα παραπάνω; Επειδή καμιά φορά η έλλειψη θορύβου από το ποδήλατο μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τον αναβάτη του (δεν τραβά την απαιτούμενη προσοχή), το σύστημα διαθέτει τη λειτουργία Sound Simulator χάρη στην οποία το ποδήλατο σας μπορεί ν' ακούγεται σαν μια θορυβώδη μοτοσυκλέτα, ένα άλογο ή μια ατμομηχανή! Έτσι, οδηγοί και πεζοί θα σας ακούν από μακριά και θα ξέρουν ότι πλησιάζετε. Φορτώνετε το σχετικό αρχείο MP3 στο κινητό σας, και ανάλογα με την ταχύτητα και την επιτάχυνση σας, αυτό αναπαράγεται στην αντίστοιχη ένταση. Το λογισμικό είναι δωρεάν, αλλά για να παραγγείλετε τον ασύρματο bluetooth αισθητήρα θα πρέπει να πληρώσετε το κατιτίς.