Αφίξεις Ονείρων 2010 (Αναχωρήσεις μισθών)...

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου η 2η Έκθεση Bike and Run. Μπορεί ο άστατος καιρός να άγχωσε τους εκθέτες το Σάββατο, αλλά δεν πτόησε τους επισκέπτες οι οποίοι έφθασαν στο Metropolitan Expo με καθαρό μυαλό και μεγάλη όρεξη για να απολαύσουν τα εκθέματα.

Στο σιλό ένα του Metropolitan expo σταμάτησε ο χρόνος για λίγες ώρες για όλους εμάς που τον επισκεφτήκαμε.  Ωραίες γυναικείες παρουσίες τραβούσαν τα βλέμματα στα περίπτερα και έπαιρνες δεύτερη και τρίτη φορά τα φυλλάδια που μοίραζαν.  Πως το λέει το τραγούδι this is a man's world.

80 και πλέον εκθέτες ποδηλάτων και αθλητικού εξοπλισμού έλαβαν μέρος στη γιορτή της ελληνικής ποδηλασίας, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές (MBIKE) η προσέλευση του κόσμου, παρά τις "αντίξοες" συνθήκες (απόσταση από Αθήνα, κακοκαιρία) σημείωσε 15% αύξηση, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή έκθεση.

Τα συμβολικά 3€ της εισόδου και οι αρκετά λιγότερες προσκλήσεις (πέρσι μπορούσαμε να τυπώσουμε την πρόσκληση για δωρεάν πρόσβαση) σε συνδυασμό με τη διπλή Αττική οδό (ή τον προαστιακό) αντικατέστησαν το Σαββατιάτικο καφέ μας, με μεγάλη επιτυχία.

Δεν μπορούσε κανένας λάτρης του είδους να λείπει από αυτή τη διοργάνωση. Περάσαμε πάνω από 6 ώρες χαζεύοντας εξονυχιστικά κάθε είδους δίτροχο! Και τι δεν είχε η έκθεση: ΜΤΒ, κούρσες, πόλης (με ηλεκτρομοτέρ ή χωρίς), σπαστά, τρίκυκλα, ξύλινα, τάντεμ, recumbent. Όλα τα είχε ο Metropolitan μπαξές. Αρκετές μεγάλες μάρκες με τα κορυφαία κοσμήματά τους να στολίζουν τα χριστουγεννιάτικα όνειρά μας. Aν πήγες για να διαλέξεις το επόμενο ποδήλατό σου, τότε το όνειρο έγινε ονείιρωξη (ή μήπως ονειρώξεις;). Παρά το γεγονός ότι έλαμψαν δια της απουσίας τους κάποια σταθερά ονόματα στο χώρο της εμπορίας ποδηλάτων και εξοπλισμού, το κενό τους καλύφθηκε με ευκολία: Νεοεισαχθείσες εταιρείες με δελεαστικές προσφορές, γνωστές φάτσες παντού, πειράγματα, "θα φας τη σκόνη μου με αυτό στο όπεν καπ", νέες γνωριμίες, εξελισσόμενες επαγγελματικές συνεργασίες.

Μας έλειψε το περσινό bike park, τα show που ήταν περιορισμένα (πέρσι υπήρχε οργανωμένο dirt show), ενώ θα περιμέναμε περισσότερα περίπτερα "Run".

 

Και του χρόνου!