Οδηγός αλυσίδας Silent Guide της Straitline

O Silent Guide της Straitline είναι λίγο διαφορετικός από τα σημερινά τυπικά chainguide. Tα πιο πολλά chainguide έχουν ένα slider στο πάνω μέρος, ένα roller στο κάτω και κάποιου είδους πλαστικό bashguard. Η Straitline το άλλαξε αυτό λίγο παίρνοντας ιδέες από το πως έχουν σχεδιαστεί οι μηχανές motocross. Χρησιμοποίησαν το σχέδιο με διπλό slider το οποίο δεν έχει καθόλου κινούμενα μέρη. Αυτό κρατάει το chainguide απλό και ανθεκτικό και ταυτόχρονα κρατάει το βάρος χαμηλά. Επίσης, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν bashguard αλουμινίου σε αντίθεση με αυτά πλαστικού τύπου.

Η Straitline είναι περήφανη για την κατεργασία μετάλλου και το bashguard έχει κατασκευαστεί πολύ όμορφα από ισχυρό 7075 Τ6 Αλουμίνιο στις εγκαταστάσεις τους στον Καναδά. Αγόρασαν επίσης και μηχανή έγχυσης σε καλούπια για να κατασκευάζουν τις γλίστρες (sliders) "in house"!

Τα sliders είναι πολύ ανθεκτικά και σχετικά αθόρυβα. Η αλυσίδα απλά γλιστρά σε όλο το μήκος τους και παραμένει τεντωμένη και σχεδόν αθόρυβη καθώς κάνουμε πετάλι. Η Straitline λέει πως τα sliders είναι ανθεκτικά σε χημικά και πως δε χρειάζεται να ανησυχούμε για τα λιπαντικά της αλυσίδας μήπως και φθείρουν τα sliders ή τα καθιστούν έυθραυστα στη πάροδο του χρόνου.

Κατά τη διάρκεια της χρήσης, το κάτω slider θα αποκτήσει ένα αυλάκι, το οποίο σύμφωνα με τη Straitline είναι φυσιολογικό. Ανταλλακτικά μέρη είναι ήδη άμεσα διαθέσιμα, έτσι είναι εύκολο να τα αντικαστήσετε, όταν αυτά φθαρούν.