Αναδημοσιεύσεις άρθρων του iCycling.gr και των συνεργατών του

Είναι σύνηθες στην πλειοψηφία των sites να γίνονται αναδημοσιεύσεις υλικού, και ιδιαίτερα άρθρων και νέων που ο εκάστοτε εκδότης ύλης βρίσκει ενδιαφέροντα. Οι καλοί τρόποι αλλά και το νομικό πλαίσιο περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων επιβάλλουν την αναφορά της πηγής σε τέτοιες περιπτώσεις, κάτι που μετά λύπης διαπιστώνουμε ότι έχει αρχίσει να θεωρείται περιττό. Ο λόγος περί αριθμού αναδημοσιεύσεων άρθρων του iCycling.gr και των συνεργατών του στο CCN.gr από άλλα sites εντός και εκτός του ποδηλατικού χώρου, στις οποίες όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά της πηγής τους, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπογράφονται από ...άλλους!

Για να μη μακρηγορούμε, θα θεωρήσουμε ότι η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας -έστω και αν γίνεται στα πλαίσια της κλεψιτυπίας- και απλά υποδηλώνει την έλλειψη δημιουργικής σκέψης, γνώσης, και εντιμότητας από όσους την ασκούν.

Προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, η μοναδική έκδοση που έχει άδεια αναδημοσίευσης της ύλης του iCycling.gr είναι το ηλεκτρονικό περιοδικό μοτοσυκλέτας ebike.gr -το οποίο με τη σειρά του μας έχει υποστηρίξει κατά καιρούς με ύλη και το ευχαριστούμε ιδιαίτερα.