SIDI News: Αποχαιρετισμός στον Rubiera, συνέχιση της συνεργασίας με τη Liquigas-Cannondale και το 2011

SIDI και LIQUIGAS-CANNONDALE μαζί και το 2011
Ergo 2 Carbon Lite και Genius 6.6 Carbon Lite για τους Ivan Basso - Vincenzo Nibali και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας

Όλα είναι έτοιμα για την αγωνιστική σαιζόν του 2011 season, με την ομάδα Liquigas Cannondale αποφασισμένη να κατακτήσει τους στόχους της. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές η Sidi θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας, οι αθλητές έκαναν την εμφάνισή τους φορώντας την καινούργια τους εμφάνιση και τα παπούτσια Sidi Ergo 2 Carbon Lite και Genius 6.6 Carbon Lite. Η ειδική έκδοση, επιμελημένη από τον Dino Signori, είναι στο νέο, ελκυστικό “χάλκινο" χρώμα, εμπλουτισμένη με γραφικά και λεπτομέρειες που ταυτίζονται απόλυτα με τα χρώματα των στολών Liquigas-Cannondale.

Ο κάθε πρωταθλητής έχει τις δικές του ανάγκες και γιαυτόν τον λόγο ο Ivan Basso χρησιμοποιεί Genius 6.6 Carbon Lite ενώ ο Vincenzo Nibali επέλεξε το Ergo 2 Carbon Lite. Η Sidi επίσης προμηθεύει την ομάδα με αγωνιστικές κάλτσες και καλύματα βροχής/αέρα όπως και με αεροδυναμικά καλύματα παπουτσιών για τα ετάπ ατομικής/ομαδικής χρονομέτρησης.

Η Sidi και η Liquigas έχουν αρκετά χρόνια συνεργασίας με πολλές νίκες στο ενεργητικό τους. Η ομάδα Liquigas-Cannondale έχεις στις τάξεις της τον Ivan Basso, νικητής του Giro d’Italia 2010, τον Vincenzo Nibali, νικητής του Vuelta a España, και επίσης τους Peter Sagan, Daniel Oss, Jacopo Guarnieri, Elia Viviani, Kristijan Koren και Davide Cimolai οι οποίοι ενισχύθηκαν φέτος από τους Capecchi, Damiano Caruso και Dominik Nerz.

16 χρόνια στο προσκήνιο με SIDI

Ο πολύ αγαπητός Χοσέ Λουίς Rubiera αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. "Μετά από 16 χρόνια στο υψηλότερο δυνατό αγωνιστικό επίπεδο - λέει ο Ισπανός - πάντοτε με τη χρήση υποδημάτων Sidi, θα ήθελα να στείλω εγκάρδιες ευχαριστίες μου προς όλο το προσωπικό της Sidi και της οικογένειας Signori για την πίστη που έδειξαν στο προσωπό μου".

Ο Chechu Rubiera γεννήθηκε το 1973, κατάγεται από την πόλη Gijon (Ισπανία) και έγινε επαγγελματίας ποδηλάτης το 1995 με την ομάδα Artiach, στη συνέχεια μεταπήδησε σε μεγάλες ομάδες όπως οι Kelme, US Postal, Astana και Radio Shack. Η πρώτη του επαγγελματική και ίσως πιο σημαντική νίκη του Chechu Rubiera ήρθε στους δρόμους του Giro d'Italia, το 1997, με εξαιρετική εμφάνιση στο 19ο ετάπ. Γενναιόδωρος, κοινωνικός και ικανός να κερδίσει σημαντικούς αγώνες, ήταν πάντοτε αγαπητός και ενέπνεε τον σεβασμό στους συναθλητές του.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, ο Rubiera συνέβαλε σε πέντε νίκες του Lance Armstrong στο Tour de France. Από το ντεμπούτο του στη φανέλα Artiach μέχρι και τον τελυταίο του αγώνα με τη φανέλα της Radio Shack, ο "Chechu" χρησιμοποιούσε παπούτσια Sidi .Είτε με Sidi Tecno, κορυφαίο μοντέλο στην δεκαετία του 90, είτε με Ergo 2 Carbon Lite στις μέρες μας. Ο Dino Signori έδειξε την εκτίμησή του για τον Rubiera. "Οι αληθινοί πρωταθλητές δεν ξεχωρίζουν από τον αριθμό των νικών που αποκτούν στους αγώνες που συμμετέχουν, αλλά ιδιαίτερα για την προσωπικότητά τους μέσα και έξω από τους αγώνες.

Σε όλη την διάρκεια της λαμπρής του καριέρας, ο Rubiera ξεχώριζε ως σοβαρός και ικανός επαγγελματίας, ενώ παράλληλα ήταν ένας εξαιρετικός χαρακτήρας στην καθημερινή του ζωή. Για την Sidi είναι θέμα υπερηφάνειας να αντιπροσωπεύεται από έναν πολύ σπουδαίο αθλητή για τόσα πολλά χρόνια.