Ποδηλάτρεις: ΚαρναβAlleyκάτης (Χανιά)

Για να συμμετέχει κανείς στο alleyκάτης πρέπει να το λέει η καρδούλα του. Μια ποδηλατάδα αδρεναλίνης που το «Σκάσε και κάνε πετάλι» περιγράφει περίτεχνα περί τίνος πρόκειται. Οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. Το Καρναβalleyκάτης είναι η μασκέ έκδοση του παιχνιδιού όπου και είναι σχεδόν απαραίτητο ο ποδηλάτης παίχτης να είναι ντυμένος ό,τι θέλει...

alley: σοκάκι, cat: γάτα,
alleycat: αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας πόλης με ποδήλατα,
alleyκάτης: κρητική αλητόγατα του δρόμου, παιχνίδι/αγώνας κρητικής πόλης με ποδήλατα.

Τι είναι το alleycat? Έχουμε και λέμε:

Για να συμμετέχει κανείς στο alleyκάτης πρέπει να το λέει η καρδούλα του. Μια ποδηλατάδα αδρεναλίνης που το «Σκάσε και κάνε πετάλι» περιγράφει περίτεχνα περί τίνος πρόκειτα Το alleyκάτης με λίγα λόγια είναι μια ποδηλατική «κούρσα» όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένους σταθμούς με σκοπό την συμπλήρωση ενός δρομολογίου. Το Καρναβalleyκάτης, όπως λέει και το όνομα είναι η μασκέ έκδοση του παιχνιδιού όπου και είναι σχεδόν απαραίτητο ο ποδηλάτης παίχτης να είναι ντυμένος ό,τι θέλει! Ακολουθεί μια αναλυτικότερη περιγραφή.

Ντύσου ότι θες, έλα στην Αγορά έγκαιρα (κατά τις 14.00) , (δήλωσε συμμετοχή (δωρεάν-είμαστε large!), άφησε το ποδήλατό σου στον υπεύθυνο παρκαδόρο και περίμενε την έναρξη.

Με το σύνθημα εκκίνησης, καλείσαι να φτάσεις στο ποδήλατό σου που θα σε περιμένει λίγα μέτρα δίπλα σου μαζί με το χαρτάκι της εγγραφής σου και την αποκάλυψη των checkpoints (σημεία σταθμοί) που πρέπει να επισκεφτείς κατά την διάρκεια της ποδηλατάδας αδρεναλίνης. Θα βρείς μία λίστα 12 σημείων μέσα στην πόλη των Χανίων όπου θα σε περιμένει ένας ή δύο checkpointάδες (έχουμε μιλήσει με Μπαμπινιώτη..) προκειμένου να σου σφραγίσουν το χαρτάκι σου, επικυρώνοντας χωρίς γραφειοκρατία ότι πέρασες από το συγκεκριμένο checkpoint. Η διαδρομή που θα ακολουθήσεις είναι προσωπική σου επιλογή και επιτρέπονται όλα τα δρομολόγια και κονταρίδες (shortcuts) ακόμα και αν χρειάζεται να περάσεις μέσα από κήπους και μπουγάδες! Όταν συλλέξεις τις σφραγίδες και από τα 13 checkpoints τότε είσαι έτοιμος να φύγεις σφαίρα για τον τερματισμό.

Τί δεν κατάλαβες; Αν υπάρχει κάποια απορία θα στην λύσουν σίγουρα οι Ποδηλάτρεις στις εγγραφές.

ηλικίες συμμετοχής: 18+

alleykatis afisa 05 03 11-400