Να σας πω την αλήθεια, όταν έμαθα ότι επέτρεψαν τα ποδήλατα στο μετρό απόρησα. Πολύ όμως. Σκέφτηκα ότι πάλι κάποιο chain mail θα είναι. Σαν τα μέχρι τώρα ακούσματα για την πτώχευση (τρεις λαλούν και δυο χορεύουν). Ένιωσα χαρούμενος όταν ανακάλυψα ότι όντως μπορούσα και εγώ να πάω τη βόλτα μου στο κέντρο με το ποδήλατο χωρίς να είναι απαραίτητο να ποδηλατίσω στους κατάμεστους δρόμους. Άνοιξα ξανά τους χάρτες του μετρό και αναζήτησα διαδρομές σε όλη την Αττική: Μπλέ γραμμή και μετά πετάλι για τα μεσόγεια, κόκκινη γραμμή και στη συνέχεια μπανάκι σε Βουλιαγμένη. Όλα μια χαρά (αρκεί να μη χρειάζεται να πάρεις και ηλεκτρικό γιατί έτσι όπως έχει γίνει η κατάσταση με τα έργα σε βλέπω να παίρνεις υπογλώσσια αν προσπαθήσεις να τα χρησιμοποιήσεις).

Ας είναι σε δοκιμαστική φάση και ας επιτρέπονται μόνο Δευτέρα και Τετάρτη, δύο μόνο ποδήλατα ανά συρμό.Και αν τελικά η αποβάθρα είχε 3 ποδήλατα; Εκεί πέφτει συννενόηση και ο ψωριάρης μόνος του έρχεται με το επόμενο. Δεν έγινε άλλωστε και τίποτα, ανά 10 λεπτά όλο και κάτι περνάει.

Και εκεί που κοντεύω να το ξεχάσω, τσουπ σκάει η νέα είδηση: η Αττικό Μετρό και το Υπουργείο Συγκοινωνιών, ανακάλυψαν ότι στον κόσμο αρέσει η μετακίνηση με ποδήλατο και μετρό! Και αποφάσισαν από 1ης Μαϊου 2011, να μπορούμε να μπαίνουμε 4 (ΝΑΙ Τ Ε Σ Σ Ε Ρ Α ) ποδήλατα ανά συρμό. Δεν θα ξαναμείνει μόνος του ο ψωριάρης φίλος μας, ούτε θα προσπαθούμε να ψάχνουμε δικαιολογίες για να μην έρθει άλλος στην παρέα μας. Αυτά βέβαια μόνο για Δευτέρα, Τετάρτη (18.00 - λήξη της βάρδιας) και τις Κυριακές (και αργίες) όλο το 24ωρο.

Σιγά σιγά στο δρόμο που χάραξε η Ευρώπη. Άντε παιδιά, πάμε όλοι μαζί βόλτα τα σκ με τα ποδήλατα να μας βλέπουν οι υπεύθυνοι. Άσε που με 1,7 ευρώ μέση τιμή αμόλυβδης νομίζω ότι έχετε ακόμα ένα καλό κίνητρο. Και τώρα που φτιάχνει και ο καιρός είναι ευκαιρία! Και πού ξέρετε, μπορεί το Σεπτέμβρη που θα ξαναεξετάσουν το θέμα οι αρμόδιοι, να μας αφήσουν να μπαίνουμε και σε 8άδες!!!