6ο Sfendami Mountain Festival: Δελτίο Τύπου 6/4

Το 6ο SMF με τον ερχομό του Απρίλη μετράει αντίστροφα τις μέρες και ο λόφος του προφήτη Ηλία ντύνεται με τα ανοιξιάτικα του χρώματα . Ο χώρος μέρα με την ημέρα διαμορφώνεται για να υποδεχθεί τους περισσότερο από 700 αθλητές, 5000 θεατές αλλά και στον εκθεσιακό του χώρο όλες τις μεγάλες εταιρίες από την Ελλάδα. Έως 1 Απριλίου 570 αθλητές έχουν δηλώσει και στα 2 αγωνίσματα, 32 περίπτερα έχουν δεσμευθεί από εταιρίες στην έκθεση πού θα λειτουργήσει το διήμερο. Η Sports Med+Aid ΕΠΕ έχει αναλάβει την κάλυψη ολόκληρου του 6ου Φεστιβάλ με τα κορυφαία προϊόντα Nutrixxion με διάθεση ολόκληρης της γκάμας των προϊόντων ειδικής διατροφής για αθλητές (ηλεκτρολύτες, ισοτονικά, πρωτεϊνούχα ροφήματα, ενεργειακές μπάρες και τζελ, κ.α.), με το εμπορικό σήμα Nutrixxion.

Η Shimano για 6η συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη του ποδηλατικού αγώνα, η H γνωστή Αγγλική εταιρεία Muc-Off θα προσφέρει τον καθαρισμό των ποδηλάτων μετά τον αγώνα χρησιμοποιώντας τα εξελιγμένα προϊόντα της. Η εταιρεία Natura Pharm προσφέροντας σε όλους τους αγωνιζόμενους αθλητές τρεξίματος και ποδηλάτου μια σειρά προϊόντα της Gehwol. Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές του ποδηλατικού αγώνα θα παραλάβουν από ένα ποδηλατικό παγούρι της κορυφαίας ιταλικής εταιρίας ELITE με το λογότυπο της ideal. Επίσημος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα είναι η εταιρία ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Από το 6ο SMF θεσπίζεται και μετάλλιο για τους αθλητές που θα συμμετέχουν στον αγώνα του mtb. To μετάλλιο θα δοθεί σε όλους τους αθλητές όπως και σε όσους θα ολοκληρώσουν στον αγώνα του mtb μονό τον 1ο γύρο. Οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν μέσα στο διήμερο να συμμετέχουν σε όλους τους παιδικούς αγώνες αλλά και στον χώρο δημιουργικής απασχόλησης SMF, ένας χώρος που θα δώσει την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν και αυτά στο festival με ζωγραφική ,χειροτεχνία δημιουργίες αποτυπώνοντας με την δική τους μάτια εικόνες και συναισθήματα του διημέρου. Μια νέα καινοτομία από το 6ο SMF με την συμμετοχή και ηλεκτρικών ποδηλάτων δίνοντας την δυνατότητα να συμμετέχουν στο festival και αθλητές με ηλεκτρικά ποδήλατα οι συγκεκριμένοι αθλητές θα είναι εκτός ανταγωνισμού.

Για τους επισκέπτες της Σφενδάμης έχουμε προβλέψει την μεταφορά τους από την πλατεία του χωριού στον λόφο του προφήτη με τουριστικό τρενάκι το οποίο θα είναι δωρεάν για όλο το διήμερο. Για 2η συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί έρευνα από μέλη του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΟΔΕ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με σκοπό τον προσδιορισμό της συμπεριφοράς των επισκεπτών της διοργάνωσης «SMF sfendami mountain festival 21-22 Απριλίου 2012». Φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα συνδράμουν μέσα από τον εθελοντισμό και στην οργάνωση δραστηριοτήτων της εκδήλωσης .Μεγάλο ενδιαφέρον για τους φίλους από Αθήνα η οργάνωση ταξιδίου για το διήμερο από το ταξιδιωτικό γραφείο ΧΑΛΟΥΛΟΣ με κόστος 65 ευρώ μεταφορά και διαμονή. Πληροφορίες για το ταξίδι στο www.sfendami.com.

Ενδιαφέρον αποκτάει το κύπελλο πολυπληθέστερης ομάδας με 1η στο mtb 1)Red Zeppelin (30 συμμετοχές) και 2η 2)Action Bike Club/Specialized (22 συμμετοχές) όπως και στο run 1)Α.ΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ (7) και 2η Sea World Diving Cender (6). Aναμένεται το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου σύντομα!

Sfendami Mountain Festival

Περισσότεροι από 40 αθλητές βρέθηκαν το σαββατοκύριακο στην Σφενδάμη και έκαναν προπόνηση στην καινούρια διαδρομή των αγώνων. Η καινούρια διαδρομή αξιολογήθηκε από όλους περισσότερη τεχνική και απαιτητική από την προηγουμένη. Οι διαδρομές είναι έτοιμες για όποιον ενδιαφέρεται να έρθει οποιοιδήποτε μέρα για προπόνηση και καλά σηματοδοτημένες. Η διοργάνωση ευχαριστεί το Αλέξανδρο Πετρούτσο από τον Βόλο, τον Παναγιώτη Γκολέ από την Ξάνθη και τον Στεφανίδη Νίκο από την Σφενδάμη πού συμμετείχαν ενεργά στην διάνοιξη,καθαρισμό και την σήμανση των διαδρομών. Επίσης ευχαριστεί και πολλούς, εθελοντές πού προθυμοποιήθηκαν να συμμετέχουν στον καθαρισμό των διαδρομών. Αποφασίστηκε από την διοργανώτρια αρχή τον ΣΦΕΝΔΑΜΟ από το 6ο sfendami mountain festival και στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας οι αθλητές πού θα ολοκληρώσουν μόνο τον 1ο γύρο να θεωρούνται ως τερματίσαντες με χρόνο και όχι ως εγκαταλείψαντες. Στην γενική κατάταξη θα εμφανίζονται μετά τους τερματίσαντες του αγώνα των 42Km, όπως και την συμμετοχή και ηλεκτρικών ποδηλάτων δίνοντας την δυνατότητα να συμμετέχουν στο festival και αθλητές με ηλεκτρικά ποδήλατα. Οι αθλητές που θα συμμετέχουν με τα συγκεκριμένα ποδήλατα θα είναι εκτός ανταγωνισμού, όπως θα συμμετέχουν με διαφορετική πινακίδα στον αγώνα και θα πάρουν εκκίνηση στο τέλος της σειράς. Οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να συμπληρώνουν την φόρμα δήλωσης συμμετοχής και να δηλώνουν με email στην διοργάνωση την συμμετοχή τους με ηλεκτρικό ποδήλατο. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εγγραφών με περισσότερες από 520 δηλώσεις συμμετοχής έως τις 25 Μαρτίου.

Χορηγοί επικοινωνίας για το 6ο SMF είναι το RUNNER, MBIKE, ERT3, Adrenalini TV, iCycling.gr, SKAI 92.6, Δημοτικό ραδιόφωνο Κατερίνης και ο R.S.O.

Μείνετε συντονισμένοι για όλες της εξελίξεις και της δράσεις που θα γίνουν στο 6ο SMF, στο www.sfendami.com