Το iCycling.gr χορηγός επικοινωνίας του Xterra Greece 2013

Οι αγώνες XTERRA είναι το σήμα κατατεθέν του off road τριάθλου, του τρεξίματος και της multisport περιπέτειας και αποτελούν τις κορυφαίες διοργανώσεις στο είδος τους στον κόσμο.

Περισσότεροι από 150 αγώνες του XTERRA World Tour πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 17 χώρες. Στην Ευρώπη, το 2013 αγώνες θα γίνουν σε 8 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Τσεχία, Ελβετία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Ισπανία) οι οποίες αποτελούν το XTERRA European Tour, μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA . Όλες οι διοργανώσεις οδηγούν στον μεγάλο τελικό που διεξάγεται κάθε Οκτώβριο στη Χαβάη των Η.Π.Α.

Πολύ λίγες διοργανώσεις, μια εκ των οποίων και το XTERRA, δίνουν τη δυνατότητα σε ερασιτέχνες αθλητές να συμμετάσχουν και να συναγωνιστούν μαζί με κορυφαίους επαγγελματίες αθλητές και αθλήτριες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα 15.000$, την πρόκριση τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τον τίτλο του Έλληνα Πρωταθλητή ΧΤΕRRA.

Οι αποστάσεις του αγωνίσματος είναι 1,5 χλμ κολύμβηση, 30 χλμ ποδηλασία με mountain bike και τέλος τρέξιμο 10 χλμ σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Το iCycling.gr χορηγός επικοινωνίας του Xterra Greece 2013

Αγωνιστικά αποτελούν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία για όλους, αφού το off road στοιχείο αυτών των αγώνων, φέρνει τον συμμετέχοντα σε επαφή με την φύση και το περιβάλλον και παράλληλα δοκιμάζει τις αντοχές και τις δυνάμεις του. Οι διαδρομές μέσα στη πανέμορφη φύση της περιοχής θα έχουν δυσκολίες αλλά όχι ιδιαίτερα τεχνικά κομμάτια. Βασική προϋπόθεση είναι η χαρά της συμμετοχής και η ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Εξω-αγωνιστικά, είναι ένα γιορτινό πολυήμερο event αφού Εκθεσιακός χώρος (expo area), δραστηριότητες και αγώνας για παιδιά, μουσική, πάρτυ και άλλες εκδηλώσεις θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τον θεατών και των αθλητών που θα βρεθούν στην περιοχή κατα τη διάρκεια του τριημέρου.

Η οργανωτική επιτροπή του XTERRA GREECE εξέτασε διάφορες προτεινόμενες περιοχές και κατέληξε στη Λίμνη Πλαστήρα ως την ιδανική τοποθεσία διεξαγωγής, αφού η μεγάλη της έκταση, το περιβάλλον, οι διαδρομές, οι δυνατότητες διαμονής και σίτισης, οι χώροι στάθμευσης, η αποστάσεις από τα μεγάλα αστικά κέντρα και η στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας η οποία «αγκάλιασε» την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, είναι σημαντικοί παράγοντες για την φιλοξενία και επιτυχία της διοργάνωσης.

Το iCycling.gr χορηγός επικοινωνίας του Xterra Greece 2013

Το 1ο XTERRA Greece, μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA θα πραγματοποιηθεί στη Λίμνη Πλαστήρα στις 15 Ιουνίου 2013. Το iCycling.gr υποστηρίζει τη διοργάνωση αυτή ως χορηγός επικοινωνίας.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν άντρες / γυναίκες απο 18 ετών εφόσον διαθέτουν σχετικά καλή φυσική κατάσταση, ως μεμονωμένοι αθλητές ή ως ομάδα σκυταλοδρομίας αποτελούμενη απο 2-3 άτομα.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί η προσθήκη της κατηγορίας Corporate Challenge στις υπόλοιπες κατηγορίες (μεμονωμένων αθλητών και σκυταλοδρομίας) του επίσημου αγώνα XTERRA που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιουνίου. Η κατηγορία απευθύνεται σε υπαλλήλους και στελέχη πολυεθνικών εταιρειών, οργανισμών, καταστημάτων και επιχειρήσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό οι οποίοι θα συμμετάσχουν μόνο ως ομάδα σκυταλοδρομίας αποτελούμενη από 2 ή 3 αθλητές . Το Corporate Challenge θα βραβευθεί ως ξεχωριστή κατηγορία.

Η προοπτική ανάπτυξης στη χώρα μας είναι μεγάλη, αφού η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για την ανάπτυξη του Αθλητικού τουρισμού, αφου παράγοντες όπως οι κλιματολογικές συνθήκες, η μορφολογία του εδάφους, η ιστορία και ο πολιτισμός μας αποτελούν ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση τουριστών με ειδικά ενδιαφέροντα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στόχος της Οργανωτικής επιτροπής είναι να καθιερώσει τη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια και να πραγματοποιεί σειρά αγώνων (series) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο www.xterragreece.com

Σας περιμένουμε ...Be there and Live More