800 Ποδηλατικά Χιλιόμετρα για Υποτροφίες  στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Ενας επιτυχημένος τραπεζίτης και λάτρης του ποδηλάτου θα διανύσει 800 χιλιόμετρα μέσα σε 6 μέρες σε μια προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για το ταμείο υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (DEREE-PIERCE-ALBA).

Ο Δημήτρης Πολίτης, απόφοιτος του DEREE – The American College of Greece, αποφάσισε να αφήσει το γραφείο του στη Γενεύη όπου εδρεύει εδώ και ένα περίπου χρόνο για να βοηθήσει με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο νέους και νέες να κάνουν σπουδές παρόμοιες με αυτές που βοήθησαν τον ίδιο να ανέβει στην κορυφή του επαγγέλματός του.

Σήμερα, ο κ. Πολίτης είναι managing director στην Credit Suisse AG στη Ζυρίχη.

Ο κ. Πολίτης θα διασχίσει με ποδήλατο τον κορμό της ηπειρωτικής Ελλάδας, ξεκινώντας στις 6 Απριλίου από τη Θεσσαλονίκη για να τερματίσει στο campus του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή της Αττικής στις 11 του ιδίου μηνός.

Στην πορεία θα ταξιδέψει δυτικά μέχρι τα Ιωάννινα, νότια μέχρι την Πάτρα και, στο τελευταίο πόδι της διαδρομής, ανατολικά προς την Αθήνα.

800 Ποδηλατικά Χιλιόμετρα για Υποτροφίες  στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Διοργανωτής της κούρσας “ACG Bike-A-Thon” είναι το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αττικής Παράδοσης. Το Κολλέγιο έχει καλέσει αποφοίτους και φίλους της εκπαίδευσης να παρακολουθήσουν τον ποδηλατικό αυτό μαραθώνιο και να συνεισφέρουν ώστε περισσότεροι νέοι να έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από την ποιοτική εκπαίδευση που προσφέρει το DEREE, το PIERCE και το ALBA. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσφέρουν χρήματα ηλεκτρονικά ή με κατάθεση σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό.

Μόνο το ακαδημαϊκό έτος 2012-13, 650 φοιτητές και μαθητές του Κολλεγίου – το οποίο είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός – λαμβάνουν υποτροφία ή οικονομική ενίχυση. Με την οικονομική κρίση να πλήττει πολλές οικογένειες, αλλά και ακολουθώντας τις επιταγές των ιδρυτών του, το Κολλέγιο έχει αποφασίσει να αυξήσει δραματικά το ποσό των υποτροφιών που προσφέρει.

Το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Κολλεγίου έχει αποφασίσει, μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, να εξαπλασιάσει το ποσό που δίνεται κάθε χρόνο για υποτροφίες, πρακτική εξάσκηση και κάθε άλλης μορφής οικονομική ενίσχυση σε φοιτητές και μαθητές.

800 Ποδηλατικά Χιλιόμετρα για Υποτροφίες  στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Για περισσότερες πληροφορίες για το Bike-A-Thon επισκεφτείτε το www.acg.edu/bikeathon και για συνεισφορές στο ταμείο υποτροφιών του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος επισκεφτείτε το www.acg.edu/payments

Για πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε νέους και νέες να επωφεληθούν από τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος απευθυνθείτε στο Γραφείο Ανάπτυξης του Κολλεγίου:

  • Στην Ελλάδα: Μαίρη-Ειρήνη Τριανταφύλλου, Executive Director of Development - τηλ. 210.600.9800 εσωτ. 1239 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Στις ΗΠΑ: George E. Triantaris, Vice President of Development - τηλ. 857 284 7908 εσωτ. 223 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες που προσφέρει το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, επισκεφτείτε το: http://www.acg.edu/financial-assistance ή επικοινωνήστε με το Γραφείου Οικονομικής Στήριξης και Σχεδιασμού: τηλ. +30 210 600 9800, εσωτ. 1327 ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.