Δελτίο Τύπου 1ου XTERRA Greece 2013

The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.


Στις 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το 1ο XTERRA Greece Championship στη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα.

Το XTERRA αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση αγώνων offroad τριάθλου, trailrunning και ποδηλασίας εκτός δρόμου, με περισσότερους από 170 αγώνες στην Αμερική και παρουσία σε 31 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Όλες οι διοργανώσεις προσφέρουν χρηματικά έπαθλα $ 15.000 στους νικητές και δυνατότητα πρόκρισης στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος XTERRA, στους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες των ηλικιακών κατηγοριών.

Η Ελλάδα από το 2013 αποτελεί μέλος της οικογένειας των αγώνων XTERRA ως μέρος του Ευρωπαϊκού (European Tour) και Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (World Tour).

Μια ξεχωριστή εμπειρία περίμενε τους 300 αθλητές από 25 χώρες από όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στον πρώτο αγώνα off-road τριάθλου στην χώρα μας.

Ο αγώνας περιελάμβανε 1500 μέτρα κολύμβησης, 30 χιλιόμετρα ποδηλασίας με mountainbike και 10 χιλιόμετρα τρέξιμο σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους 23 ξένοι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές, ανάμεσα τους και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για πολλά χρόνια και μοναδική παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου στο τρίαθλο, Ντενίζ Δημάκη, 200 Έλληνες και ξένοι αθλητές στις μεμονωμένες συμμετοχές και 30 ομάδες στην κατηγορία σκυταλοδρομίας.

Όλοι οι συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό απόλαυσαν ένα άρτια οργανωμένο αγώνα σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, διαφήμισε την Ελλάδα στο εξωτερικό και έθεσε την βάση για την καθιέρωση των αγώνων XTERRA στην Ελλάδα.

Νικητής του αγώνα αναδείχτηκε ο Αυστραλός Ben Allen στους άνδρες και η Helena Herbenova από την Τσεχία στις γυναίκες.

Δελτίο Τύπου 1ου XTERRA Greece 2013

H Οργανωτική επιτροπή του XTERRA Greece θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που συνέβαλλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης και ειδικότερα:

τον Χρυσό Χορηγό Ο.Π.Α.Π Α.Ε, την Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, το χορηγό ενέργειας Lucozade, το N-JOY της ΦΑΓΕ, τις εταιρείες X-Endurance & ZipVit, την ασφαλιστική εταιρεία MetlifeAlico, την Asics, την Garmin, την Ostracon, την ActionBike-Specialized, την NorthFace,την V15, το Θεσσαλικό κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή, την KnowHow, τα Αγγελάκια και φυσικά και την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας για την συνδρομή της.

Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με επιτυχία χωρίς την συνδρομή των εθελοντικών ομάδων. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

Tον ΕΟΣΚ, την Lifeguard Hellas, την Λέσχη 4Χ4, την Ραδιολέσχη Καρδίτσας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Καρδίτσας, τον ΠΟΚ, τον ΣΜΟΚ, τον Ερυθρό Σταυρό και το τμήμα Νοσηλευτικής, το ATV Park, τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της περιοχής και όλους όσοι βοήθησαν με κάθε τρόπο στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Ραντεβού το 2014

XTERRA Greece-Ζήστε Περισσότερα!!!