Μετακόμιση α-λα-Ποδηλατικά

Πριν από λίγες ημέρες, ο Brent του BikeForest.com μετακόμισε το γραφείο του στην άλλη άκρη του Waterloo (Ontario, Καναδάς) όπου εδρεύει. Οποιοσδήποτε άλλος θα καλούσε μια μεταφορική ή θα χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο του. Αυτό δεν ισχύει όμως στην περίπτωση του εκκεντρικού ποδηλάτη ο οποίος το καλοκαίρι του 2002 γύρισε τον μισό Καναδά πάνω σε έναν πεταλοκίνητο καναπέ.

Ο Brent χρησιμοποίησε το Pick-Up Bike του (κάτι μεταξύ ποδηλάτου και μικρογραφίας Datsun) για να μεταφέρει το γραφείο. Καλά με τους υπολογιστές και τα χαρτιά, αλλά ούτε όταν ήρθε η ώρα να μεταφέρει τον διθέσιο καναπέ του δεν κόλλησε: απλά τον φόρτωσε και σιγά-σιγά πεταλάρισε μέχρι τη νέα του διεύθυνση. Εύγε Brent, για να σου πω την αλήθεια σε ζήλεψα λίγο κοιτώντας τις φωτογραφίες. Φαντάζομαι ότι καρφίτσα δε σου καίγεται για τα υβριδικά αυτοκίνητα ή την τιμή της βενζίνης.

Προς στιγμήν σκέφτηκα να σου ζητήσω τα σχέδια και καμιά συμβουλή να φτιάξω και 'γω κάτι τέτοιο και να μην έχω πια ανάγκη το αμάξι μου. Μετά όμως σκέφτηκα ότι ζω στην Ελλάδα και μπορεί να φάω κλίση από την Τροχαία οδηγόντας ένα τέτοιο όχημα σε δημόσιο δρόμο, ή να μου ζητήσουν να το περάσω ΚΤΕΟ,  να το περάσω από το Υπουργείο Συγκοινωνιών για έγκριση, να του βγάλω πινακίδες, να το ασφαλίσω, να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας ή δεν ξέρω κ εγώ τι. Άσε που εμείς οι Έλληνες οδηγούμε και σαν κακομαθημένοι μπαμπουίνοι και μάλλον το Pick-Up Bike δεν είναι αρκετά ασφαλές για τους δρόμους μας.

Μετά σκέφτηκα ότι δε θα μπορώ να φορτώσω τους κολλητούς μου και τα ποδήλατα μας για να πάμε στη Σφενδάμη και απογοητεύτηκα τελείως φίλε Brent. Παρ'όλα αυτά, ακόμη σε ζηλεύω! ;)

 

>>> Επισκεφθείτε το BikeForest.com

>>> Μάθετε περισσότερα για το "Pick-Up Bike" του Brent