Περιηγητικές διαδρομές στο Κιλκίς
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Πληροφορίες: Μ.Σκουλαρικά
Τηλέφωνο: (23410) 37166
Fax: (23410) 37163

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Τμήμα Τουριστικής Προβολής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς εξέδωσε ένα χρηστικό φυλλάδιο, που αποτελεί οδηγό περιήγησης για τους επισκέπτες του νομού.

Ο οδηγός περιλαμβάνει διαδρομές που μπορούν να γίνουν από περιπατητές, ποδηλάτες και ιππείς, χωρίς να εξαιρούνται και οι λάτρεις της τετρακίνησης ή της μοτοσικλέτας. Οι διαδρομές που προτείνονται προσεγγίζουν τρεις περιοχές του νομού με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος: το Πάικο με αφετηρία τη Γουμένισσα, τη λίμνη της Δοϊράνης με αφετηρία το Σιδηροδρομικό Σταθμό Μουριών και τον ορεινό όγκο των Κρουσσίων με αφετηρία το χωριό Ποντοκερασιά. Οι επισκέπτες εκτός από το φυσικό περιβάλλον μπορούν να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα εκείνα στοιχεία που συνθέτουν το ανθρωπογενές περιβάλλον του νομού. Αφετηρία έχουν πάντα οικισμούς με δυνατότητα διαμονής.

Στον οδηγό υπάρχουν για κάθε διαδρομή τα ακόλουθα:

  • Πληροφοριακά στοιχεία (ιστορία, αρχιτεκτονική, πολιτισμός) της περιοχής
  • Αναλυτική περιγραφή της διαδρομής
  • Χάρτης της διαδρομής
  • Roadτης διαδρομής
  • Υψομετρικός χάρτης της διαδρομής και
  • Χρηστικές πληροφορίες για τοπικές υπηρεσίες και φορείς, μουσεία και επισκέψιμους χώρους

Το ιδιαίτερο αυτών των διαδρομών είναι ότι έχει γίνει σηματοδότηση. Για τη σηματοδότηση έχουν χρησιμοποιηθεί ειδικές πινακίδες που πληροφορούν για την κατεύθυνση πορείας, την χιλιομετρική απόσταση που έχει καλυφθεί και το υψόμετρο. Επιπλέον στην αφετηρία κάθε διαδρομής υπάρχει μεγάλος χάρτης με επιλογή πληροφοριακών στοιχείων. Έτσι ο κάθε επισκέπτης έχει πρόσβαση σε αυτές και επιπλέον δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης αγώνων.

Η χάραξη των διαδρομών αυτών έγινε από τον Κωνσταντίνο Σταμούλη, αθλητή και προπονητή ορεινής ποδηλασίας.

>>> Κατεβάστε τον οδηγό κάνοντας κλικ εδώ.