Κατασκευή ποδηλατόδρομου στην Αθήνα ανακοίνωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ

Την κατασκευή ποδηλατόδρομου μήκους 26,6 χιλιομέτρων από το Φάληρο μέχρι την Κηφισιά ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου, πρόκειται να διαμορφωθούν ο κεντρικός υπερτοπικός άξονας για το ποδήλατο στο Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας από την Κηφισιά μέχρι το Φάληρο διά μέσου των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου της Αθήνας και ένα γενικό κατευθυντήριο πλαίσιο για όλους τους φορείς (ιδίως ΟΤΑ) που προτίθενται να υλοποιήσουν τοπικούς άξονες για το ποδήλατο, έτσι ώστε οι προσπάθειές τους να μην έχουν τον αποσπασματικό χαρακτήρα που παρουσιάζουν σήμερα.

Ειδικότερα, για το ζήτημα της μετεπιβίβασης του ποδηλάτου στο μετρό ανακοινώθηκε η δημιουργία στους σταθμούς ειδικού χώρου φυλασσόμενης στάθμευσης ποδηλάτων.

Η μελέτη του κεντρικού άξονα ποδηλατοδρόμων θα εκπονηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, μέσω δύο προγραμμάτων, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε οκτώ μήνες και θα ακολουθήσει η κατασκευή του έργου από το ΥΠΕΧΩΔΕ κατά τμήματα, νότιο και βόρειο τμήμα.

Κείμενο/Φωτογραφία: TVXS.gr