Δεν θέλουμε ποδηλατόδρομο, γιατί δεν θέλουμε το … δήμαρχο.

Η παραπάνω δήλωση έγινε πλήρως κατανοητή από τους δημοτικούς συμβούλους του δήμου Μελισσίων, κατά τη δημοτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στην έδρα του δήμου.

Πρόσφατα το ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τη μελέτη χάραξης και κατασκευής ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, με αφετηρία την Κηφισιά. Από εκεί, οι ποδηλάτες θα μπορούν να κινούνται μέσω τοπικών ποδηλατοδρόμων (Π.Ψυχικού, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Κηφισιάς Ν.Ερυθραίας και Εκάλης) να φτάσουν μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Η μελέτη ανατέθηκε στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και έχει ημερομηνία παράδοσης μέσα στο 2009.

Ο δήμος Μελισσίων, αποφάσισε μέσα από μια άκρως «Ελληνική» συνεδρίαση να καταργήσει τη δική του συμμετοχή στο έργο, το οποίο ας σημειωθεί χρηματοδοτείται από τους τελευταίους πόρους του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Με την άρνηση συμμετοχής ουσιαστικά διακόπτεται ο ενιαίος κυκλοφοριακός ποδηλατικός άξονας, καθιστώντας ένα τόσο μεγάλο έργο κυριολεκτικά άχρηστο.

Η κίνηση αυτή έχει εξοργίσει όλους τους ποδηλατικούς συλλόγους που ανακοινώνουν δελτία τύπου και διαδικτυακά καλέσματα. Παρόλα αυτά οι δημοτικές αρχές δεν δείχνουν να κατανοούν τη σημασία του έργου τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και την δική τους πολιτική κατάσταση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο γραφείο του Δημάρχου Μελισσίων στα στοιχεία που δημοσιεύονται και στον ιστότοπο του δήμου:

Γραφείο Δημάρχου Γραμματέας Δημάρχου:
Τηλ:210-61.34.093, 210 - 81.00.933
Fax:210-80.40.438
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.