Κάνε πετάλι, ξέμεινες από μπλουζάκια...

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά όταν μου φώναζε η μητέρα μου να βάλω πλυντήριο εξαφανιζόμουν από το σπίτι. Κλειδωνόμουν στην αποθήκη, χωνόμουν κάτω από τις κούτες στην αυλή, γενικά έκανα την πάπια. Η διαδικασία με άγχωνε και με εκνεύριζε αφάνταστα. Μεγαλώνοντας, αναγκάστηκα να την βάλω στη λίστα Α.Α (Αχώνευτες Αγγαρείες).

Κάποιες από τις δικές μου σκέψεις πρέπει να είχε και ο άνθρωπος (άγνωστος ακόμα) ο οποίος αποφάσισε να κάνει την τολμηρή κίνηση: Να μετατρέψει την Α.Α σε μια χαρούμενη, ψυχαγωγική και ταυτόχρονα ορθή για το προπονητικό σας πρόγραμμα εργασία. Χρειάστηκε λοιπόν έναν αλουμινένιο κάδο, μερικές τροχαλίες, έναν ιμάντα και φυσικά τι άλλο από ένα ποδήλατο πάνω σε ένα προπονητήριο (πάλι καλά, γιατί αλλιώς το θέμα δεν θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ποδηλατικό)! Τα ένωσε όλα αυτά και μετά από μερικές αποτυχημένες (αλά Κύρος Γρανάζης) προσπάθειες, κατάφερε το ακατόρθωτο: Μετέτρεψε μια από τις χειρότερες δουλειές τους σπιτιού σε απόλαυση.

Η ιδέα είναι απλή: Το πλυντήριο για να λειτουργήσει χρειάζεται ενέργεια. Από την άλλη, όταν είμαστε καβάλα στο προπονητήριο, παράγουμε ενέργεια, η οποία μετατρέπεται σε θερμότητα και διαχέεται στο περιβάλλον. Γιατί λοιπόν να μη χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που παράγουμε εμείς για να θέσουμε σε κίνηση το πλυντήριο μας; Το πρόγραμμα πλυντήριο-προπόνησης ξεκινά με χαμηλό στροφάρισμα (60-70 στροφές) για να μουλιάσουμε τα ρούχα. Στο επόμενο τέταρτο είναι απαραίτητη η διαλλειματική κατά βούληση. Συνεχόμενο "σταμάτα-ξεκίνα" σε συνδυασμό με ζεστό νερό και απορρυπαντικό εγγυώνται καλά αποτελέσματα για τους δύσκολους λεκέδες. Τέλος, προτιμήστε ένα σπριντ διαρκείας, σε υψηλό στροφάρισμα (>130 στροφές – πρόγραμμα στιψίματος).

Αντί για διατάσεις, επιδοθείτε σε άπλωμα των ρούχων στο μπαλκόνι, όπου μπορείτε να ρίξετε τους παλμούς και να ετοιμαστείτε για τη βραδινή σας βόλτα, για να φορέσετε και το πουκάμισο που πλύνατε χθες! Να υπήρχε και κάτι αντίστοιχο για το σιδέρωμα…