Τριαθλητές & Ομοσπονδία Τριάθλου τρέχουν διαφορετικό αγώνα

Το παρακάτω άρθρο δημοσιεύτηκε από τον Αλέξανδρο Χριστοδούλου στο triathlon.gr. Πρόκειται για έναν επιφανή αθλητή του τρίαθλου στην Ελλάδα. Το κείμενο είναι μεγάλο αλλά ουσιώδες. Όσοι βαρεθείτε, κάντε skip και πηγαίνετε στην τελική δημοσίευση από τον διοργανωτή...

Από ότι φαίνεται, το ελληνικό τρίαθλο επιστρέφει σε εποχές χειρότερες και από την περίοδο που στη διοίκηση της ΕΟΤΡΙ βρισκόταν ο Ανδρέας Αρβανίτης, ο οποίος καταδικάστηκε για τεράστιες οικονομικές καταχρήσεις της Ομοσπονδίας.

Σήμερα, με πρόεδρο τον Γερόλυμπο, έναν άνθρωπο με πολλές αντιπάθειες στον χώρο του αθλητισμού, και με μηδενική σχέση με τον χώρο του τριάθλου, το τρίαθλο γνωρίζει μία άλλη περίοδο παρακμής.

Οι αθλητές θα πρέπει να προετοιμάσουν τον αγώνα τους, αλλιώς θα μας φάει το μαύρο σκοτάδι…


Αμέσως μετά τη δημιοσίευση του προγράμματος της ΕΟΤΡΙ, όπου μας χτύπησε όλους σαν κεραμίδα η πενιχρή παρουσία αγώνων στον Ελληνικό χώρο, ο πρόεδρος της ΕΟΤΡΙ, Γιώργος Γερόλυμπος, υπεύθυνος για την ανάπτυξη του αθλήματος, αφιέρωσε πολλές ώρες από τον δημιουργικό του χρόνο, ώστε να μπορέσει με κάθε μέσο να αποτρέψει την διεξαγωγή του Σχινιάθλου το επερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Και φυσικά δεν το έκανε αρκετά πριν τη διεξαγωγή του αγώνα ώστε να αφήσει περιθώρια αντίδρασης από τους διοργανωτές, αλλά κάνοντας κατάχρηση της θέσης του, λίγες μέρες πριν τον αγώνα πίεσε φορείς, σώματα ασφαλείας, τοπική αυτοδιοίκηση και ό,τι άλλο μπορούσε, ώστε να αποτρέψει τον αγώνα.

Σύντομα θα ανακοινώσουμε λεπτομέρειες. Ένα όμως είναι σίγουρο. ΟΛΟΙ οι αθλητές, με μία φωνή, αυτή τη φορά θα πρέπει να κινηθούμε οργανωμένα, προς όλες τις κατευθύνσεις, και να μάθει όλος ο κόσμος, και ιδίως η κυβέρνηση ποιοί άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα. Ποιοί άνθρωποι αναλαμβάνουν την αθλητική παιδεία του παιδιού του Έλληνα πολίτη.

Το triathlon.gr και οι έλληνες τριαθλητές, είχαν δώσει μία περίοδο ανοχής στο Γερόλυμπο και τη διοίκησή του να δείξει εάν όντως επιθυμεί την προαγωγή του αθλήματος, αρνούμενοι να ακούσουμε όσους μας έλεγαν ότι είναι ό,τι χειρότερο στον ελληνικό αθλητισμό. Σήμερα αυτά που μας έλεγαν επιβεβαιώθηκαν. Και ντραπήκαμε για τους εαυτούς μας που βολέψαμε δια της σιωπής μας τον Γερόλυμπο και την ομάδα του.

Από σήμερα η κατάσταση αλλάζει. Οι τριαθλητές θα πάρουν το τρίαθλο στα χέρια τους, και ο Γερόλυμπος θα μάθει πως με διαγραφές αθλητών, σωματείων, διοργανωτών κλπ το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκτεθείς.

Και υποσχόμαστε δημοσίως, πως ο Γερόλυμπος αυτή τη φορά θα εκτεθεί τόσο πολύ δημοσίως, στα ΜΜΕ, στους κυβερνητικούς φορείς και υπηρεσίες, στον αθλητικό χώρο, που θα έυχεται να μην είχε αναλάβει ποτέ τη διοίκηση του τριάθλου.

Παρακαλούμε τους αθλητές να ενημερώνονται τακτικά από το triathlon.gr για τις επόμενες κινήσεις, οι οποίες θα είναι δυναμικές και θα γίνουν σύντομα.

Η περίοδος χάριτος έληξε. Οι ανίκανοι να φύγουν.

Αλέξης Χριστοδούλου
triathlon.gr

Υ.Γ. Τώρα θα αρχίσουν οι διαγραφές σωματείων και αθλητών πάλι, γιατί ο Γερόλυμπος είναι τόσο άσχετος με το άθλημα, που δεν ξέρει πόσο λίγο μας νοιάζουν τα επίσημα δελτία και συμμετοχές.

Δημοσίευση από τον διοργανωτή

Μία ομοσπονδία που έχει απλήρωτους τους προπονητές της, αλλά ο πρόεδρός της έχει γραφειάρα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μία ομοσπονδία με λίγες δεκάδες ενεργούς αθλητές. Μία ομοσπονδία με αμαρτωλό παρελθόν. Μία ομοσπονδία χωρίς διαδικασίες και με μόνους αγώνες αυτούς που της αρκούν να δικαιολογεί την ύπαρξή της. Μία ομοσπονδία που χρησιμοποιεί τους ελάχιστους - όπως η ίδια λέει - πόρους της να κυνηγάει σε δικαστήρια και με γραφειοκρατικούς τρόπους όποιον νοιάζεται για το τρίαθλο.

Αυτή είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου. Και ο αρχηγός της είναι ο κύριο Γερόλυμπος.

Αυτή η ομοσπονδία και αυτός ο άνθρωπος που διαχειρίζεται δεκαετίες τώρα τα αθλητικά κονδύλια και θέσεις, κατάφερε να οργανώσει ένα όμορφο σχέδιο της τελευταίας στιγμής και να αποτρέψει το Σχίνιαθλο με τους 260 αθλητές - δηλωμένους. Τοι Σχίνιαθλο που έχει "συστήσει" στο τρίαθλο πάνω από 800 αθλητές μέσα σε 3 χρόνια. Ενεργούς ερασιτέχνες αθλητές και όχι "εικονικές πραγματικότητες". Ενώ ήξερε από αρχές Δεκεμβρίου το πρόγραμμα αγώνων και κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης, ύπουλα αποφάσισε να χτυπήσει την τελευταία στιγμή γνωρίζοντας ότι έτσι θα πετύχει την ακύρωση του αγώνα αφού δεν υπήρχε χρόνος για συζήτηση. Ποτέ δεν επικοινώνησε μαζί μας προφορικά (όπως συνηθίζει) ή γραπτά.

Το Σχίνιαθλο έζησε και αναπτύχθηκε χάρη στον κόπο και το μεράκι δύο ανθρώπων. Αλλά και χάρη στην συνεισφορά και αποδοχή 100άδων ερασιτεχνών αθλητών - καθημερινών ανθρώπων. Αυτό λοιπόν είναι το "ευχαριστώ" και η κατάληξη που επέλεξε για τον αγώνα μας η ομοσπονδία. Το Σχίνιαθλο διοργανώνεται με ασφάλεια και προσοχή σε κάθε του λεπτομέρεια. Διοργανώνεται πληρώνοντας τους φόρους που του αναλογούν (σε πείσμα της Ελληνικής πραγματικότητας). Διοργανώνεται με διαφάνεια οικονομικών πόρων και χωρίς οικονομικό όφελος για κανέναν. Η Ομοσπονδία Τριαθλου όπως και τόσες άλλες ομοσπονδίες, λυμαίνονται τα χρήματα των φορολογουμένων με προϋπολογισμούς εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ. Και λογαριασμό δεν δίνουν. Και προσφέρουν μηδενικό έργο. Μόνο "μαύρες τρύπες" καταγράφουν και "περαστικούς" διαχειριστές.

Αυτή είναι η Ελλάδα. Που είσαι Μακρυγιάννη να δεις τον τόπο σου.

Δημοσίευση από ιδώτη:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=310471&dt=20/01/2010

Ε) Αθλήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας με αθλητική αναγνώριση
(…) 46. Τάε κβον ντο (μη αναγνωρισμένη ομοσπονδία), 47. Τρίαθλο, 48. Χόκεϊ επί χόρτου.

Τα αθλήματα αυτά πρέπει να στηριχθούν αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Το κράτος θα τους παρέχει μόνο τις εγκαταστάσεις για τη διενέργεια πρωταθλημάτων ή άλλων επιλεγμένων δράσεων.

…..

Μήπως κόβουν τις επιχορηγήσεις του Γερόλυμπου και έχει τρελαθεί??

Όπως και να έχει το θέμα, μέσα από το σχίνιαθλο γνώρισα ένα σωρό ανθρώπους, είδα ότι… «μπορώ και εγώ να το κάνω», βίωσα ευχάριστες εμπειρίες, πόνεσα όταν δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος, δάκρυσα όταν τελείωσα τον «ψυχοβγάλτη». Κρίμα που μια τέτοια πρωτοβουλία κινδυνεύει να χαθεί…

Γιάννης Σούπος

./.

Ο γόρδιος δεσμός του παράλογου τελικά κόπηκε.  Καταλήκτικά, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την πιο απίστευτη εξέλιξη:

Τελική δημοσίευση από διοργανωτή:
Με παρέμβαση της κυβέρνησης κατόπιν ενημέρωσης που κάναμε σχετικά με το θέμα μας, μας δήλωσαν εγγράφως ότι ο αγώνας μας θα υποστηριχθεί κανονικά από την Τροχαία και την Αστυνομία και κανείς δεν θα μας παρενοχλήσει.

Επιτέλους μία κυβερνητική αντίδραση που έρχεται γρήγορα, δίκαια και αποτελεσματικά. Δηλώνω έκπληκτος και εντυπωσιασμένος.

Κάτι πάει να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο ή μου φαίνεται?

Πάμε βουρ για Τρίαθλο! Προσοχή στο κρύο όλοι! Ειδικά για τον αγώνα του Σαββάτου θα ισχύσει μεταξύ κολύμβησης και λοιπών αγωνισμάτων υποχρεωτική παραμονή στην ζώνη αλλαγών για 15 λεπτά για ΟΛΟΥΣ, έτσι ώστε να έχετε χρόνο να ντυθείτε καλά, να σκουπίσετε το νερό από πάνω σας και να ξεκινήσετε το ποδήλατο με focus στην δύναμή σας και μόνο. Δεν είναι handicap, καθώς θα ισχύσει για ΟΛΟΥΣ.

Απίστευτη τροπή των πραγμάτων... Αν αναλογιστεί κάποιος και το δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ περί νέας πραγματικότητας στον αθλητισμό... Τι να πω. Μακάρι! Εμείς εδώ θα είμαστε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Ευχαριστούμε την κυβέρνηση για την πολύτιμη συνεισφορά και βοήθεια. Πάντως μην ξεχνάτε τον Γερόλυμπο... Μπράβο σε όλους για την κινητοποίηση και την υποστήριξη.