Ο τροχός της Κοπεγχάγης

Αν περιμένετε να διαβάσετε εδώ για μεταχρονολογημένα σχόλια της συνόδου για το κλίμα, που έγινε στα τέλη του 2009 στην Κοπεγχάγη, χάσατε. Η αφορμή αυτού του μίνι άρθρου είναι ότι μέσα στην γενικότερη απογοήτευση της συνόδου, ξεπήδησαν και παρουσιάσθηκαν νέες πράσινες -εφαρμόσιμες- ιδέες που μπορούν να αποτελέσουν σταθμό στην περαιτέρω τεχνολογική εξέλιξη.

Το ΜΙΤ, στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Δανίας παρουσίασε ένα νέο gadget: Τροχός, με ενσωματωμένο ηλεκτρο-μοτέρ στο κέντρο και δυνατότητα σύνδεσης σε ασύρματο δίκτυο με bluetooth.

Καβαλάτε λοιπόν το ποδήλατό σας, αφού προηγουμένως έχετε ανοίξει το "Μπλέ δόντι" της συσκευής του smartphone σας και ξεκινάτε! Το ηλεκτρομοτέρ θα φροντίσει να σας ξεκουράσει ή να σας ενισχύσει σε απαιτητικές αποστάσεις και διαδρομές, ενώ παράλληλα, το κινητό σας θα σας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για την κίνηση που θα συναντήσετε στη διαδρομή τις καιρικές συνθήκες ενώ τέλος καταγράφει αποστάσεις και στατιστικά, τα οποία μπορείτε να τα επεξεργαστείτε στο τέλος μια περιόδου για να έχετε μια ακριβή και ολοκληρωμένη εικόνα των χιλιομέτρων που διανύσατε αλλά και το ισοδύναμο διοξείδιο του άνθρακα που ΔΕΝ απελευθερώσατε στην ατμόσφαιρα από το αυτοκίνητό σας, που ΔΕΝ οδηγήσατε.

Ο νέος αυτός τροχός, μπορεί λοιπόν και διαισθάνεται το περιβάλλον, κάνοντας την αστική μετακίνηση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, ειδικά για τύπους σαν εμάς που τα ηλεκτρονικά καλούδια είναι ένα must για όλη μας την καθημερινότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του project.