Ο 21 ετών Phil Bridge, φοιτητής από το Stockport του Manchester, θεωρεί ότι το "υπέρτατο πράσινο μέσο μετακίνησης" του θα είναι τόσο φθηνό που θα αποτελέσει δέλεαρ ακόμη και για πολύ περιστασιακούς χρήστες αλλά και θα αποτρέπει την κλοπή του από επιτήδειους!

Ο σκελετός του ποδηλάτου, κατασκευασμένος από χαρτόνι που κανονικά χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές συσκευασίες θα μπορούσε να παραχθεί στοιχίζοντας  το εξευτελιστικό ποσό των €5. Με την προσθήκη των τροχών και της αλυσίδας, το κόστος αυξάνεται φτάνοντας τα €20.

Ο Phil, που σπουδάζει Σχεδιασμό Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Hallam του Sheffield, λέει: "Ξεκίνησα να ψάχνω τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δε χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, και μία από τις κύριες αιτίες που ανακάλυψα είναι η αρχική επένδυση για την απόκτηση ενός ποδηλάτου". Ο ταλαντούχος νεαρός σχεδιαστής συνεχίζει λέγοντας "Το μέσο ποδήλατο για μετακίνηση στην πόλη μπορεί να κοστίζει αρκετές εκατονάδες Ευρώ, και αυτό είναι μια μεγάλη επένδυση για ανθρώπους που δεν είναι ακόμη σίγουροι αν θα το χρησιμοποιούν τακτικά. Η όλη ιδέα του χαρτονένιου ποδηλάτου έχει ως στόχο να το απαξιώσει τελείως ως αγορά. Το χαρτόνι που αποτελεί το πλαίσιο χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές συσκευασίες. Είναι πολύ ανθεκτικό και έχει κυψελοειδή πυρήνα, βρίσκοντας εφαρμογή κυρίως σε εσωτερικούς διαχωριστικούς τοίχους και συσκευασίες".

Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το πρωτότυπο είναι λειτουργικό αν και περιορισμένο και έχει ακόμη μερικά προβληματάκια που πρέπει να εξαλειφθούν. Πάντως, είναι αρκετά γερό ώστε να μεταφέρει έναν 76 κιλών αναβάτη χωρίς πρόβλημα, αλλά και αρκετά αδιάβροχο ώστε να μη μαλακώσει και καταρεύσει λόγω βροχής.

Βέβαια, αν θα μπορούν οι ιδιοκτήτες του να το πλένουν όταν λερώνεται, είναι άλλο θέμα. Εδώ όμως ίσως να κολλάει πολύ ωραία το γνωμικό "Ή πλύν'το ή πέτα το!" -και με τιμή γύρω στα €20, μάλλον οι περισσότεροι θα γέρνουν προς τη δεύτερη επιλογή όταν πια το ποδήλατο δε θα βλέπεται από τη βρωμιά!