Το Apple iPad ως ποδηλατικό αξεσουάρ;

Το πολυαναμενόμενο iPad της Apple σχεδόν μονοπωλεί τις συζητήσεις των "γκατζετόβιων" τον τελευταίο καιρό. Όμως, όπως κάθε τι ηλεκτρονικό, ξεκινάει να πωλείται €700, σε ένα χρόνο θα το βρίσκετε με €400 και κάποια στιγμή θα το χαρίζουν με κάθε έγχρωμο εκτυπωτή που πωλείται (βλ. ψηφιακές κάμερες, mp3 players κ.α.). H MAYA Design, προτείνει από τώρα μια εναλλακτική χρήση για το iPad σας όταν αυτό παλιώσει: Βάλτε το σε μια ειδική θήκη στην πλάτη του τζάκετ σας και χρησιμοποιήστε το ως υπερμεγέθες hi-tech ποδηλατικό φωτάκι!

Μπορεί η ιδέα αυτή προς το παρών να δείχνει τρελή ή να ενδιαφέρει μόνο τους πλούσιους μετροσέξουαλ αστικούς ποδηλάτες (αν έχουμε τέτοιους εδώ να μου τους δείξετε ποιοι είναι), αλλά σκεφτείτε πόσο χρήσιμο θα είναι αργότερα το iPad ως ποδηλατικό φως, με τη μεγάλη πολύχρωμη οθόνη του και το επιταχυνσιόμετρο του, μέσω του οποίου μπορεί να αντιληφθεί την κίνηση του ποδηλάτη και να προβάλλει το κατάλληλο για την περίσταση γραφικό. Στρίβετε δεξιά; Η ελαφρά κλίση που παίρνει το σώμα σας προς τη μεριά αυτή μεταφράζεται σε ένα μεγάλο, ευδιάκριτο χέρι/βέλος που δείχνει στα οχήματα που ακολουθούν ότι αλλάζετε πορεία προς τα δεξιά. Επιβραδύνετε; Ένα τεράστιο STOP εμφανίζεται στην οθόνη του iPad προειδοποιώντας τον ταρίφα πίσω σας να πατήσει και αυτός φρένο για να μη βρεθείτε καθισμένοι στο καπώ του!

Τώρα που το σκέφτομαι, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα χρόνια ποδηλατούσα χωρίς ένα iPad στην πλάτη μου. Μπορεί να φταίει ότι μόλις τώρα γίνεται διαθέσιμο. Ή ότι κοστίζει όσο ένας βασικός μισθός και αν το αποκτήσω θα λυπάμαι να το βάλω στην πλάτη μου και να πάω για ποδήλατο. Ανυπομονώ να ξεφτυλιστεί η τεχνολογία του (που θα πάει), μέχρι και χαλάκι πόρτας θα το κάνω...


The video cannot be displayed because you have to accept the cookies first.

(Ευχαριστώ τον φίλο Αλέξανδρο Μπολώτο για το link που μου έστειλε)