Κυριακή 9 Μαΐου - Όλοι στους δρόμους
Αναδημοσιεύουμε κείμενο από τους Podilates.gr σχετικά με την πορεία στις 9 Μαίου. Φήμες λένε ότι θα υπάρχει πρωτόγνωρη συμμετοχή.
Όπως και στις προηγούμενες ποδηλατοπορείες ο ρυθμός θα είναι πολύ χαλαρός ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν ποδηλάτες όλων των ηλικιών, ανεξάρτητα από τη φυσική τους κατάσταση ή την εμπειρία τους. Σε προηγούμενες πορείες έχουν όντως συμμετάσχει από ηλικιωμένοι ανθρώποι μέχρι μικρά παιδιά πάνω σε ποδηλατάκια με βοηθητικές. Δεν υπάρχει πιο ωραίο θέαμα οπότε ελπίζουμε ότι και την Κυριακή στις 9 Μαΐου θα το ξαναδούμε.

Η ποδηλατοπορεία είναι, όπως λέει το όνομα ,πορεία και όχι βόλτα. Ο σκοπός της είναι να γνωστοποιήσουμε στην πολιτεία και στους συμπολίτες μας τα αιτήματα μας, ως ποδηλάτες. Αυτά περιλαμβάνουν την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων ώστε τα ποδήλατα να μπορούν να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να αποτελέσουν επιτέλους μία ελκυστική εναλλακτική, τη δυνατότητα μεταφοράς των ποδηλάτων στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπως το μετρό και το τρένο, την τροποποίηση του Κ.Ο.Κ. ώστε να εξασφαλίζει την προστασία του ποδηλάτη και την καθιέρωση οικονομικών κινήτρων για τη χρήση του ποδηλάτου (όπως για παράδειγμα δίνονται για την αγορά υβριδικών αυτοκινήτων).

Αν σκοπεύετε να συμμετάσχετε στην ποδηλατοπορεία της Αθήνας αλλά ψάχνετε για παρέα, μπορείτε να έρθετε μαζί μας! Επικοινωνήστε για να συντονιστούμε.

Η ποδηλατοπορεία διοργανώνεται από την ανοιχτή συνέλευση ποδηλατών και ποδηλατισσών.