3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης - "Το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και αγωγής στην εκπαίδευση"

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας, στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης υλοποιούμε την σχολική χρονιά 2009-2010 πρόγραμμα με τίτλο: «ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ  ΩΣ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ». Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Δύο μέρες στο χώρο υπαίθριων δραστηριοτήτων «FORESTIS» στο Παρανέστι Δράμας. Κι εμείς σε ένα διήμερο, 20 και 21 Μαρτίου 2010, κάναμε σχεδόν τα πάντα!

Βγήκαμε από την καθημερινή μας ρουτίνα και ζήσαμε σε έναν άλλο χωροχρόνο …. ζήσαμε adventurously!!Mε την βοήθεια και τις πολύ καλές συμβουλές του Κώστα Σταμούλη (προπονητή ποδηλασίας, αθλητή ποδηλασίας ορεινών μαραθωνίων, σύμβουλο έκδοσης περιοδικού Mbike, αρθογράφο και τεχνικό σύμβουλο αγώνων), που ήταν ο εξειδικευμένος καλεσμένος των καθηγητών μας Τάτσιου Έλενα ΠΕ 06 και Τζάστας Γιώργος ΠΕ04, κάναμε μια διαδρομή ακολουθώντας μονοπάτια δίπλα στον Νέστο – πηγή ζωής για την περιοχή του Παρανεστίου. Περάσαμε ρυάκια, βραχήκαμε, αγωνιστήκαμε να μην πέσουμε, σταθήκαμε δίπλα στον Νέστο και γίναμε δέκτες ενός απίθανου ρεύματος αέρα που μας δρόσιζε καθώς κάναμε μαθήματα προσανατολισμού με τον χάρτη, κατεβήκαμε μονοπάτια με το ποδήλατο. Στο στίβο αναρρίχησης και στο Flying Fox αισθανθήκαμε τρομερή ικανοποίηση καταρρίπτοντας τον νόμο της βαρύτητας. Γνωρίσαμε ανθρώπους της περιοχής, κεραστήκαμε ρακόμελο από τους ντόπιους, νιώσαμε πολίτες μιας άλλης εποχής μέσα σε εγκαταλειμμένα σπίτια που επισκεφτήκαμε . Γευτήκαμε την μαγεία του rafting, του flying fox, της τοξοβολίας και της αναρρίχησης (με την βοήθεια εξειδικευμένων οδηγών) και νοιώσαμε κομμάτι του υπέροχου παιχνιδιού της φύσης.

Μοναδικές εμπειρίες άθλησης, ψυχαγωγίας, επικοινωνίας και αγωγής που μπορείς να ζήσεις μόνο με το ΠΟΔΗΛΑΤΟ στην ύπαιθρο.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του προγράμματος.