Περιβαλλοντική συνείδηση και ποδηλατόδρομοι.

Όταν ακούω για περιβαλλοντική προστασία χτυπάνε διάφορα καμπανάκια στην κεφάλα μου. Διαχείριση υδάτινων πόρων, ανακύκλωση απορριμμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθαρή ατμόσφαιρα, λιγότερα και πιο πράσινα αυτοκίνητα, ποδήλατα και φυσικά…ποδηλατόδρομοι!

Οι ποδηλατόδρομοι είναι και το θέμα του παρόντος άρθρου. Και συγκεκριμένα η αντιμετώπιση του συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας του δήμου Ψυχικού ως προς αυτούς:

Εξοργίστηκα διαβάζοντας άρθρο στα νέα της Ναυτεμπορικής (19 Μαΐου 2010), σύμφωνα με το οποίο ο σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος του δήμου Ψυχικού κατέφυγε στο συμβούλιο της επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση για την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρομων συνολικού μήκους 2,1 χλμ. Η προσφυγή τους, πλαισιώθηκε από πλήθος "επιστημονικών" επιχειρημάτων. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος του δήμου Ψυχικού ανέφερε ότι η λειτουργία ποδηλατόδρομων:

  1. Υποβαθμίζει το περιβάλλον του Ψυχικού
  2. Επιβαρύνει τους όρουςδιαβίωσης των κατοίκων.
  3. Μειώνει την αξία των ακινήτων και τέλος
  4. Αυξάνει τον κίνδυνο των ατυχημάτων.

Άρα για να συνοψίσουμε:

  • Μην κάνετε ποδήλατο, υποβαθμίζεται το περιβάλλον σας.
  • Μην κάνετε ποδήλατο μειώνεται η αξία των ακινήτων σας.
  • Μην κάνετε ποδήλατο γιατί αγαπητοί συμποδηλάτες επιβαρύνεται τους διπλανούς σας.

Εναλλακτικά, πάρτε το αυτοκίνητο διότι είναι πιο οικολογικό από το ποδήλατο, βρίσκετε να παρκάρετε πιο εύκολα στον προορισμό σας, κρατάτε τις τιμές των ακινήτων ψηλά ενώ κάνετε πολύ καλό στην υγεία των γειτόνων σας. Ευτυχώς το ΣτΕ κρατήθηκε στο ύψος του ακυρώνοντας την προσφυγή του συλλόγου, δίνοντας έτσι το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου.

Πηγή της Είδησης: Ναυτεμπορική 19 Μαίου 2010, “«Πράσινο» από ΣτΕ για ποδηλατοδρόμους στο Ψυχικό”