Αυστηρά για gadget maniacs!

Δεν ξέρω για εσάς λοιπόν, αλλά εγώ μετράω πολλές φορές που θέλω να χρησιμοποιήσω το navigator του κινητού μου όσο κάνω ποδήλατο. Και πριν με πείτε ψώνιο σκεφθείτε: Ακριβής ταχύτητα, θέση στην πόλη, απόσταση από τον προορισμό σας αλλά και εύκολη αναζήτηση νέων οδών. Γιατί όχι; Ακόμα και ο χαμένος ΜΤΒής χρειάζεται έναν οδηγό όσο κάνει τα μονοπατάκια του!

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όμως είναι δύο:

-Χρειαζόμαστε ένα τρόπο να στηρίξουμε το κινητό πάνω στο τιμόνι του ποδηλάτου με ασφάλεια, ώστε στην πρώτη στροφή/λακούβα/ταξί (κτλ) να μην δοκιμάσουμε την αντοχή του (Ναι σου λέω, το πάτησε το ταξί και δεν έπαθε τίποτα!).

- Η αυτονομία του κινητού περιορίζεται δραματικά με το GPS ενεργοποιημένο. Και αν το πρόγραμμα μας είναι ανάστατο (κοινώς δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο σπίτι ή στο γραφείο σύντομα) τότε νομίζω ότι θα χάσουμε και κάποιες από τις κλήσεις μας.

Τη λύση, τη δίνει η ΝΟΚΙΑ. Η γνωστή Φινλανδική εταιρεία παρουσίασε ένα δυναμό που δεν έχει σκοπό να ενεργοποιήσει τα φώτα σας, αλλά να δώσει ρεύμα στο κινητό σας! Παράλληλα παρέχει και μια αρκετά διακριτική και έξυπνη βάση για το κινητό λύνοντας το πρόβλημα του απανταχού γκατζετάκια. Το ατού της συγκεκριμένης διάταξης είναι ότι μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε συσκευή micro-usb ανεξαρτήτως μάρκας. Και όλα αυτά, μόνο με 15€! Δέκα λεπτά ποδήλατο στα 15 χλμ την ώρα θα σας δώσουν ούτε λίγο ούτε πολύ, περί της μισής ώρας ομιλίας στο κινητό σας! Καθόλου κακό για να προλάβετε τις σημαντικές κλήσεις και τα ραντεβού σας!

Άντε να έρθει στην Ελλάδα!

Πηγή: http://www.engadget.com/2010/06/03/nokias-15-bike-charger-will-abide/