Tour de France 2011 by KSports

Tour de France 2011: Τα φαβορί εμφανίστηκαν!Το 12ο ετάπ ήταν το πρώτο πραγματικά ανηφορικό ετάπ του φετινού Tour με τρεις ανηφόρες 1ης κατηγορίας, δύο HC και τερματισμό σε ανηφόρα. Νικητής του σημερινού ετάπ ήταν ο Samuel Sánchez της Euskaltel που έκανε την επίθεση του στην αρχή της τελευταίας ανηφόρας μαζι με τον Vanendert (Lotto) και στα τελευταία 250 μέτρα επιτέθηκε και πήρε την νίκη.

Ο πραγματικός όμως νικητής της ημέρας ήταν ο Frank Schleck, που σήμερα μετά από έντεκα ετάπ έδειξε τα "δόντια" του και τις προθέσεις του για τον φετινό γύρο. Κατάφερε και τερμάτισε 10 sec πίσω από τον Sánchez αλλά πιο βασικό ήταν ότι τερμάτισε 20 sec μπροστά από τον Cadel Evans.

Στην άλλη πλευρά, ο μεγάλος χαμένος της ημέρας ήταν ο Alberto Contador που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των βασικών αντιπάλων του στην τελευταία ανηφόρα και έχασε ακόμα περισσότερο χρόνο. Όπως φαίνεται, το Giro τον κούρασε περισσότερο απ' ότι πίστευε.

Η μεγάλη έκπληξη του αγώνα ήταν ο Voeckler που κατάφερε με νύχια και με δόντια να κρατήσει την κίτρινη φανέλα τερματίζοντας 50 sec πίσω απο τον Sánchez και πλέον προηγείται με 1:49 από τον Frank Schleck και 2:06 από τον Evans. Ο Andy βρίσκεται 2:17 πίσω και ο Alberto 4:00.

KSports - Leading Cycle Parts