Rent a TriBike

Έχω καβαλήσει δεκάδες διαφορετικά ποδήλατα, αλλά η εμπειρία μου από ποδήλατα Τριάθλου/Χρονομέτρου είναι ελάχιστη. Για λίγες μέρες, το φετινό μου προπονητικό πρόγραμμα -στα πλαίσια ενεργής ξεκούρασης από το Iti Epic- περιελάμβανε αρκετές ώρες ποδηλασίας δρόμου σε ευθείες. Δε μπορούσα να βρω καλύτερη δικαιολογία ώστε να δοκιμάσω κάποιο απ' τα τρέχοντα αεροδυναμικά μοντέλα της αγοράς, και έτσι ένα από τα ποδήλατα που διαθέτει προς ενοικίαση το κατάστημα ToPodilato.gr ήταν δικό μου για δύο εικοσιτετράωρα!

Rent a TriBike

Το "νοικιάρικο" Cervélo P3 μου ήταν χρονιάς 2013 με μια μείξη παλιών και νέων εξαρτημάτων και αεροδυναμικούς τροχούς Ursus Miura CS8. Η κατάσταση του, με τον αριθμό 144 ακόμη κολλημένο στο λαιμό της σέλας, μαρτυρούσε πως είχε μόλις επιστρέψει από αγώνα. Τα πετάλια μου τοποθετήθηκαν στο ποδήλατο, και φορτώνοντας το στη σχάρα του αυτοκινήτου, έφυγα για την πρώτη μου βόλτα με το "αεροπλάνο". Αυτό θα ήταν ένα test ride που μοναδικό σκοπό είχε να ικανοποιήσει την προσωπική μου περιέργεια...

Rent a TriBike

Η στάση οδήγησης ενός ποδηλάτου Tri/TT θέλει συνήθεια. Καθισμένος στις αερόμπαρες, όχι μόνο βρισκόμουν πολύ πιο μπροστά και χαμηλά απ' οποιοδήποτε άλλο ποδήλατο έχω οδηγήσει, αλλά απαιτούταν ολόκληρη η προσοχή και η συγκέντρωση μου κάθε φορά που σήκωνα το χέρι για ν' αλλάξω ταχύτητα καθώς φοβόμουν μη χάσω την ισορροπία μου! Οι θέσεις φρεναρίσματος προσφέρουν μια πιο "νορμάλ" στάση, αλλά δεν μπορούσα να μείνω εκεί για πολλή ώρα. Το μόνο θετικό που έβρισκα στο νοικιασμένο carbon αεροπλάνο ήταν πως λίγες δυνατές πεταλιές αρκούσαν για ν' αφήσω πίσω την παρέα μου -κάτι που μ' ένα απλό κουρσάκι απαιτεί αρκετά μεγαλύτερη προσπάθεια. Το ορθοπέταλο ήταν μια εξίσου άβολη εμπειρία: τα ποδήλατα αυτά θέλουν συνήθεια και πολλές ώρες για εξοικείωση!

Rent a TriBike

Η δεύτερη μου βόλτα με το Cervélo P3 ήταν μια λιγότερο ...ανησυχητική εμπειρία, αφού τα "κατορθώματα" της προηγούμενης ημέρας είχαν πια περάσει στη μυϊκή μου μνήμη. Για μένα, παρά τις δύο μέρες που είχα στη διάθεση μου, είναι ευκολότερο να κατέβω ένα στενό τεχνικό μονοπάτι γεμάτο με τυφλές στροφές με το ΜΤΒ μου, παρά να οδηγήσω ένα Tri/TT ποδήλατο σε ασφάλτινη διαδρομή με κατηφόρες, στροφές και αέρα. Αν όμως θελήσω να τρέξω έναν αγώνα Τριάθλου ή Χρονομέτρου, ξέρω που μπορώ να νοικιάσω το ποδήλατο που χρειάζομαι.