Ακαδημία Ποδηλασίας Τάλως - ANEK Lines

Το ποδήλατο είναι το πρώτο παιχνίδι που μας χαρίζει αυτονομία στην μετακίνηση, την χαρά του να νοιώθουμε ελεύθεροι, αλλά παράλληλα, ένα μέσο άθλησης και ένα σύμμαχος στην προστασία του περιβάλλοντος. Πάνω από όλα όμως είναι το πρώτο τιμόνι που πιάνει στα χέρια του και έχει σαν συνέπεια να το βοηθήσει να ωριμάσει τόσο οδηγικά όσο και σαν προσωπικότητα συνειδητοποιώντας άμεσα τους νόμους της φυσικής που επιδρούν σε ένα όχημα και στον αναβάτη.

Ποιοι είμαστε;

Ο ποδηλατικός όμιλος ΤΑΛΩΣ ΑΝΕΚ LINES είναι επίσημο μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας από το 1989 και χάρη στην συνέπεια και την εντατική δουλειά της διοίκησης, των προπονητών και των αθλητών κατατάσσεται στα κορυφαία σωματεία της χώρας την τελευταία δεκαετία. Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα το κέρδισε το 1993 και έκτοτε κάθε χρόνο πολλοί αθλητές συμμετέχουν με την εθνική ομάδα και στέφονται πρωταθλητές Ελλάδας.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Το τμήμα της ακαδημίας απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 15 ετών και λειτουργεί ως φυτώριο ανάδειξης νέων ταλέντων, που θα στελεχώσουν αργότερα το αγωνιστικό τμήμα του συλλόγου. Σκοπός της ακαδημίας είναι η εξοικείωση με το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης με ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφαλή χρήση και την αποφυγή ατυχημάτων διαμέσου σωστής κυκλοφοριακής αγωγής και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (κράνος, σωστή χρήση φρένων, σωστή στάση σώματος, σωστός τρόπος οδήγησης μέσα στην πόλη). Το επόμενο στάδιο στην ακαδημία περιλαμβάνει γνωριμία με το άθλημα της ποδηλασίας σε όλες τις μορφές του (ορεινή ποδηλασία και ποδηλασία δρόμου). Τα παιδιά της ακαδημίας διαχωρίζονται σύμφωνα με τις κατηγορίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας:

  1. Δευτέρα έως τετάρτη Δημοτικού: Μίνι μικρά
  2. Πέμπτη έως Έκτη Δημοτικού: Μίνι μεγάλα
  3. Πρώτη και Δευτέρα Γυμνασίου: Παμπαίδες, Πανκορασίδες
  4. Τρίτη Γυμνασίου: Παίδες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ

ΧΑΝΙΑ
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
15:00   15:00   15:00    
Φράγκικο   Φράγκικο   Φράγκικο    
ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
  15:30   15:30      
  Πολυτεχνείο   Πολυτεχνείο      

ΤΜΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ

Περιλαμβάνει:

  • Θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για την ποδηλασία!
  • Συμβουλευτικά προγράμματα διατροφής!
  • Εκμάθηση τεχνικής οδήγησης του ποδηλάτου!
  • Ασκήσεις εξοικείωσης!
  • Γνώσεις για την συντήρηση και επισκευή του ποδηλάτου!
  • Κυκλοφοριακή Αγωγή!
  • Τρέξιμο και γενικές ασκήσεις ως μέσο βελτίωσης της φυσικής κατάστασης!
  • Διαδρομές με ποδήλατά δρόμου και ΜΤΒ!
  • Συμμετοχή σε διασυλλογικούς αγώνες!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Για αγόρια και κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με την ποδηλασία πιο εντατικά και όχι σαν χόμπι αλλά ως μέσο επίτευξης διακρίσεων, κατάκτησης υψηλών στόχων και εισαγωγής στα ΑΕΙ υπάρχει το αγωνιστικό τμήμα.

Τηλ.επικοινωνίας: Ορφανουδάκης Κώστας 6944426205 (υπεύθυνος ακαδημίας)