WTB Nine Line 2.0 TCS

Τα Nine Line (€50,00) αποτελούν την πιο πρόσφατη προσέγγιση της WTB στα 29" ελαφριά αγωνιστικά λάστιχα XC. Με βάρος στα 585gr για την έκδοση 29"x2.0" TCS, ο σχεδιασμός τους είναι τέτοιος ώστε να επιταχύνουν και να κυλούν γρήγορα, ενώ το πέλμα τους προσφέρει υψηλή πρόσφυση και καλό φρενάρισμα. Η WTB προτείνει τα Nine Line για εδάφη πετρώδη, για πατημένο ή/και ενδιάμεσης σκληρότητας χώμα, αλλά όχι για σαθρά εδάφη και λάσπες. Η ένδειξη TCS (Tubeless Compatible System) σημαίνει ότι α) το ελαστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό tubeless β) διαθέτει γόμα διπλής πυκνότητας για καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Μάλιστα, τα ελαστικά TCS είναι πιστοποιημένα ως UST από τη Mavic άρα προσφέρουν την αντοχή και στεγανότητα ενός UST ελαστικού, όμως με πολύ χαμηλότερο βάρος.

WTB Nine Line 2.0 TCS

Έτρεξα τα Nine Line μου με πιέσεις 25-28PSI εμπρός και 28-30PSI πίσω διαπιστώνοντας ότι οι ισχυρισμοί της WTB για την επιτάχυνση και την κύλιση είναι απόλυτα σωστοί: Όχι μόνο κάθε επιτάχυνση από στάση ή εν κινήσει μου φαινόταν λίγο πιο εύκολη, αλλά σε παρατεταμένες χωμάτινες ανηφόρες που έπιανα ένα τέμπο, δεν ήθελα με τίποτα να σταματήσω το πετάλι (απόλαυση)! Σε μικρά ντούρα ανηφορικά τμήματα, ο πίσω τροχός δίνει επαρκή πρόσφυση και θα σπινιάρει μόνο εφόσον αποφορτιστεί απότομα. Στα τεχνικά κομμάτια το επίπεδο ελέγχου που προσφέρουν τα Nine Line είναι επαρκέστατο για να τα διασχίσει με σιγουριά ο αναβάτης, κάτι που οφείλεται και στο καλό φρενάρισμα του ελαστικού. Η γενικότερη συμπεριφορά των ελαστικών προϊδεάζει τον αναβάτη ότι μπορεί να οδηγήσει πιο επιθετικά, γέρνοντας τον εμπρόσθιο τροχό περισσότερο, αλλά εκεί είναι που το πέλμα θα του υπενθυμίσει ότι είναι σχετικά στενό, και αν θέλει ...ηρωική οδήγηση, καλό θα είναι να βάλει κάτι άλλο μπροστά. Τουλάχιστον το όριο πλευρικής πρόσφυσης των Nine Line είναι προοδευτικό και προβλέψιμο, δίνοντας καλή "πληροφόρηση" στον οδηγό.

WTB Nine Line 2.0 TCS

Σε γενικές γραμμές βρίσκω το Nine Line στην έκδοση 29"x2.0" TCS ιδανικό για αγωνιστική χρήση σε μέτρια έως σκληρά εδάφη, και ένα από τα ταχύτερα χωμάτινα ελαστικά που μπορείτε να βάλετε στο 29άρι σας. Προβλέψιμο και σχετικά ελαφρύ, βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για αγωνιζόμενους που μπορούν να πληρώσουν την τιμή των €100/ζεύγος.

Τι μου αρέσει στα Nine Line 2.0 TCS
Τι δεν μου αρέσει στα Nine Line 2.0 TCS
  • Επιτάχυνση
  • Κύλιση
  • Προβλεψιμότητα
  • UST πιστοποίηση
  • Σχετικά μικρό πλάτος πέλματος
  • Οριακά προσιτό για τον μέσο αγωνιζόμενο

Βαθμολογία:9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: WTB  |  Αντιπρόσωπος: Ksports