E-Bike Concept: Το ηλεκτρικό ποδήλατο της Ford

Προφανώς η Ford ζηλεύοντας όσους κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ήδη παρουσιάσει ποδήλατα, δημιούργησε το "Ford E-Bike Concept" ως μια σύγχρονη προσέγγιση στη δίτροχη μετακίνηση, και πιστή στα αυτοκινητιστικά της "πιστεύω", είναι γεμάτο καινοτομίες και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας όπως: Τραπεζοειδές πλαίσιο από αλουμίνιο και carbon, τροχούς έξι ακτίνων, μετάδοση ιμάντα, 11πλο κέντρο εσωτερικών ταχυτήτων Shimano Alfine, ηλεκτρική υποβοήθηση με ηλεκτροκινητήρα στον εμπρόσθιο τροχό και μπαταρία ιόντων λιθίου, αυτονομία περίπου 85Km/φόρτιση, και υποδοχή Smartphone στο λαιμό του τιμονιού, ως μονάδα ελέγχου.

E-Bike Concept: Το ηλεκτρικό ποδήλατο της FordΟι εξελιγμένοι αισθητήρες του ποδηλάτου αντιλαμβάνονται πόσο σκληρά πεταλάρει ο αναβάτης, και ρυθμίζουν αυτόματα το επίπεδο ηλεκτρικής υποβοήθησης. Αντιλαμβάνονται επίσης πότε το ποδήλατο στρίβει, και ρυθμίζουν τον ηλεκτροκινητήρα ώστε να διατηρείται ο έλεγχος και να μη βγεί το E-Bike εκτός πορείας. Οι αισθητήρες αυτοί εξελίχθηκαν για αυτοκίνητα Formula Ένα, και λειτουργούν ανιχνεύοντας εκτροπές στο μαγνητικό πεδίο γύρω από κάθε αισθητήρα. Μια εφαρμογή Android επιτρέπει στο χρήστη να μεταβάλλει τις ρυθμίσεις μέσω του Smartphone που έχει συνδέσει με την υποδοχή στο λαιμό του τιμονιού (η Ford εξελίσσει παράλληλα και εφαρμογή για το iPhone, που σημαίνει ότι εξετάζει την πιθανή παραγωγή του E-Bike).

Η unisex σχεδίαση μαρτυρά ότι δε θα υπάρξουν δύο διαφορετικά πλαίσια (ανδρικό/γυναικείο), αλλά το πιθανότερο είναι πως το τελικό προϊόν θα προσφέρει επιλογή χρώματος.

Τιμή / Διαθεσιμότητα: Άγνωστη / Δεν έχει ανακοινωθεί
Πηγές: Uncrate.com / Dvice.com