The True 36

Μπορεί ολόκληρη η αγορά ακόμη να διαφωνεί αν είναι καλύτερα τα 27.5άρια ή τα 29άρια ΜΤΒ (για τα 26άρια ούτε λόγος πλέον, εκτός αν προορίζονται για DH), όμως ένας μικρός οίκος στη Σλοβακία διαθέτει ήδη στην αγορά ένα 36άρι ποδήλατο βουνού. Με χειροποίητη κατασκευή στη Μπρατισλάβα, το True 36 της True Bikes προορίζεται για αναβάτες με ύψος τουλάχιστον 1.80m και €2.900,00 στην τσέπη. Ο λόγος για τον περιορισμό του ύψους είναι η υπερβολή στη γεωμετρία προκειμένου να χωρέσουν οι τεράστιοι τροχοί, ενώ το αυξημένο κόστος ανταποκρίνεται στη μειωμένη, χειροποίητη παραγωγή του ποδηλάτου.

The True 36

Για σχεδόν τρεις χιλιάδες ευρώ, ο ιδιοκτήτης ενός True 36 παίρνει ένα χειροποίητο ατσάλινο πλαίσιο hardtail με ατσάλινο "ξερό" πιρούνι, 9πλή μετάδοση Shimano Deore / SLX με δισκοβραχίονα Truvativ Firex 3.3 και λοιπά περιφερειακά από τις Bontrager και Truvativ. Οι τροχοί αποτελούνται από στεφάνια Nimbus Stealth 36" πλεγμένα σε κέντρα Novatec μέσω ειδικών ακτίνων. Τα ελαστικά είναι Coker Non Skid 36x2.25.

Τα 36άρια πηγαίνουν ακόμη παραπέρα τα πλεονεκτήματα που έχουν τα 29άρια ΜΤΒ έναντι των 26ριών και θεωρητικά επιτρέπουν στον αναβάτη τους όχι μόνο να κατεβαίνει σκαλοπάτια πάνω τους, αλλά ...να τα ανεβαίνει κιόλας! Η γενική συμπεριφορά του True 36 στο χώμα βέβαια, παραμένει άγνωστη. Χρόνος αναμονής: 3-6 μήνες.

The True 36