6ο Sfendami Mountain Festival: Έπεσε η αυλαία

Έπεσε η αυλαία για το 6ο SMF σε μια ανοιξιάτικη γιορτή στον λόφο του προφήτη Ηλία. Πλήθος αθλητών και θεατών με ρεκόρ συμμετοχής 237 αθλητών το Σάββατο στον αγώνα ορεινού τρεξίματος και 375 αθλητών την Κυριακή στον αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Ο λόφος του προφήτη Ηλία δέχτηκε το διήμερο περισσότερο από 600 αθλητές στους μεγάλους αγώνες, 250 παιδιά συμμετείχαν στους μικρούς και περισσότεροι από 3.000 θεατές παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις το διήμερο!

Το Σάββατο στον αγώνα ορεινού τρεξίματος την γραμμή τερματισμού πέρασε 1ος ο Μπόκοτς Γιάτσεκ αθλητής της Orca team kasimis training με χρόνο 1.48.38, 2ος ο Αρώνης Πλάτων just run και 3ος o Βογιατζής Δημήτρης αθλητής της ομάδας just run. Mεγάλη και η συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών με 18 αθλήτριες να έχουν βρεθεί στην γραμμή εκκίνησης και να φθάνει στην γραμμή τερματισμού πρώτη η Ρανέλλε Μακκόη αθλήτρια της Go-mrp team, δεύτερη η Μalimporska Irena (just run) και τρίτη η Καρπούζα Βίκυ, αθλήτρια της Salomon.

Την Κυριακή, σε μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα ορεινής ποδηλασίας. Η καινούρια διαδρομή αποδείχτηκε πολύ απαιτητική μα αποτέλεσμα 215 αθλητές να έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα των 42Km, 129 μόνο τον πρώτο γύρο και 32 αθλητές εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους. Νικητής για 3η συνεχόμενη χρονιά αναδείχτηκε ο Δημήτρης Αντωνιάδης -αθλητής της Nutrixxion- με χρόνο 2:15:09, 2oς ο Γιώργος Παττές της Cube και 3oς o Γιώργος Νικολάου, αθλητής της ομάδας Νiner και 2ος Πανελληνιονίκης XCO. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Ιορδανίδης Αλέξανδρος αθλητής της Urban Bike Society ο οποίος επανήλθε μετά από απουσία 2 ετών λόγω σοβαρού ατυχήματος του κατά την διάρκεια προπόνησης του αποδεικνύοντας την αγάπη του για το ποδήλατο αλλά και τη δύναμη της ψυχής που έχει.

Στην κατηγορία γυναικών η Πρωταθλήτρια Ελλάδας και περσινή νικήτρια του 5ου SMF Λαζοπούλου Βασιλική, αθλήτρια της ομάδας MBike-BH, τερμάτισε πρώτη με δεύτερη τη Διακάκη Ελένη αθλήτρια του Ροδήλιου Ρόδου και τρίτη την Κλαπανάρα Έλενα του Κρόνου Νίκαιας.

Νικητής διημέρου αναδείχτηκε ο Αρώνης Πλάτων και νικήτρια η μοναδική αθλήτρια πού τόλμησε να συμμετάσχει και στα 2 αγωνίσματα η Κική Xαραλαμπίδου της ομάδας ROUT–Sarikos bike. Το κύπελο πολυπληθέστερης ομάδας το κέρδισε στον αγώνα του ΜΤΒ η ομάδα Action Bike Club/Specialized (56 συμμετοχές) και δεύτερη η ομάδα Red Zeppelin (42 συμμετοχές). Στον αγώνα ορεινού τρεξίματος 1η ομάδα ο Σ.Δ.Υ Θεσσαλονίκης με 15 συμμετοχές και 2η ο Α.ΠΣ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΖΕΥΣ (11 συμμετοχές).

Η εταιρία Shimano που ανέλαβε την τεχνική υποστήριξη του αγώνα αποδείχθηκε πολύτιμη, παρέχοντας τεχνικό έλεγχο στους ποδηλάτες αλλά και κατά την εξέλιξη του αγώνα υψηλές παροχές τεχνικής υποστήριξης στους συμμετέχοντες με 5 σταθμούς στα 42 χιλ. H τροφοδοσία των αγώνων έγινε με προϊόντα της nutrixxion. Ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης πού λειτούργησε το διήμερο στον χώρο εκδηλώσεων πλημμύρισε από μικρά παιδιά τα οποία δημιούργησαν κατασκευές και εικόνες με θέμα το festival μια καινούρια καινοτομία πού από το 2012 εντάσσεται στις δράσεις του SMF.

Μια πολύ ωραία έκπληξη περίμενε τους αθλητές επισκέπτες στην πλατεία της Σφενδάμης δίνοντας τους την δυνατότητα να μεταφέρονται δωρεάν σε όλη την διάρκεια του διημέρου με το τουριστικό τραινάκι των Αστικών ΚΤΕΛ Κατερίνης στον λόφο του προφήτη Ηλία. Ο εκθεσιακός χώρος που λειτούργησε το διήμερο με παρουσία 32 περιπτέρων από εταιρίες από την Ελλάδα πλημμύρισε από επισκέπτες και αθλητές.

Η διοργάνωση ευχαριστεί της εταιρία ΑΥΡΑ ACTIVE CUP για την χορηγία των προϊόντων υδροδοσίας των αθλητών, την Αστυνομική διεύθυνση Αιγινίου, τα αστικά ΚΤΕΛ Κατερίνης και τον πρόεδρο της Αριστείδη Οφείδη για την χορηγία του τουριστικού τρένου, το τμήμα Σαμαρειτών Κατερίνης του ερυθρού σταυρού για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων με την αντιμετώπιση περισσότερο των 20 περιστατικών όπως και στην περίπτωση της αθλήτριας Μalimporska Irena που την Κυριακή στον αγώνα του mtb είχε σοβαρότατο ατύχημα αντιμετωπίστηκε άμεσα και με την συνδρομή του γενικού νοσοκομείου Κατερίνης. Της ευχόμαστε καλή ανάρρωση και να επανέλθει σύντομα στην ενεργό δράση.

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους περισσότερους από 40 εθελοντές παιδιά της Σφενδάμης που έδωσαν τα μέγιστα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 6o SMF. Στον λόφο προφήτη Ηλία βρέθηκαν το διήμερο πλήθος δημοσιογράφων από τα περιοδικά Runner και MBike, η Adrenaline TV, οι ποδηλατοδράσεις και ο ΣΚΑΪ, καθώς και η Go-MRP που έχει αναλάβει την φωτογράφηση του διημέρου.

Ραντεβού τον Απρίλιο του 2013 για το 7o SMF αλλά και το φθινόπωρο για το 3o Sfendami Night Trail!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΦΕΝΔΑΜΟΣ