Ποδηλασία Βουνού στην Κω - Προοπτική για νέες μορφές τουρισμού

Εξερευνώντας το βουνό της Κω με ΜΤΒ (ποδήλατο βουνού) καταλαβαίνεις ότι το νησί έχει να προσφέρει στον επισκέπτη του νέες δραστηριότητες ώστε να γίνει πόλος έλξης σε τουρίστες με "εναλλακτικά" ενδιαφέροντα, όπως αυτό της ποδηλασίας βουνού.

Η ποδηλασία βουνού είναι μια αθλητική δραστηριότητα διαδεδομένη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και είναι ένας λόγος που ένα ευρύ κοινό ταξιδεύει σε προορισμούς που την προσφέρουν.

Ένας νέος άνθρωπος με αρκετές διακρίσεις στον χώρο της ποδηλασίας ο Δημήτρης Καπατσώρης, ιδρυτής της εταιρείας www.ridekos.gr μαγεύτηκε από τις ομορφιές του βουνού της Κω και αποφάσισε να αφήσει την πολύβουη Αθήνα και να εγκατασταθεί στο νησί, προκειμένου να ασχοληθεί με ποδηλατικές δραστηριότητες εκεί.

Η Κως ενδείκνυται για ποδηλασία βουνού και μπορεί να προσελκύσει λάτρεις του αθλήματος από όλο τον κόσμο, αλλά και επισκέπτες που τους αρέσει η επαφή με το βουνό και την φύση.

Πιστεύοντας σε αυτό, η Ridekos θα διοργανώσει τον πρώτο επίσημο ανοιχτό αγώνα ποδηλάτου βουνού (ΜΤΒ) στις 14 Οκτωβρίου 2012 υπό την αιγίδα του Δήμου Κω, θέλοντας να προωθήσει την Κω ως ποδηλατικό προορισμό για όλα τα επίπεδα ποδηλατών - επισκεπτών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Facebook στη σελίδα "KOS MTB OPEN RACE".