Χαρακτηρισμός "αστικού πάρκου" για το δάσος του Υμηττού

Αντίθετα με το πνεύμα των καιρών για την περιβαλλοντική ευαισθησία, το ΥΠΕΧΩΔΕ προωθεί ένα προεδρικό διάταγμα που χαρακτηρίζει τον Υμηττό από δάσος σε αστικό πάρκο, δίνοντας σε όποιον θέλει να καταπατήσει κάθε τετραγωνικό μέτρο του μοναδικού πρασίνου που πλέον έχει μείνει στα τείχη της Αθήνας, κάθε δικαίωμα εκμετάλλευσης του. Σας παραθέτουμε το πιο κάτω κείμενο από την Εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας Δήμου Καισαριανής. Σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό όχι μόνο για εμάς τους ποδηλάτες, αλλά και όλους τους κάτοικους της Αττικής.

Παρακαλούμε δηλώστε την αντίθεση σας στο διάταγμα αυτό, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Τυπώστε και υπογράψτε το έγγραφο της Δασοπροστασίας Καισαριανής. Έπειτα, σκανάρετε το και στείλτε το στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Ταχυδρομήστε το παραπάνω έγγραφο υπογεγραμμένο στη διεύθυνση: Εθελοντική Δασοπροστασία Δ. Καισαριανής, Αρσινόης 12, 16121 Καισαριανή, Αθήνα.
  • Στείλτε το με Fax στο 210-72.44.077.

Ακολουθεί το κείμενο:

Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΧΩΔΕ που κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου 2009

  • Επιχειρεί για άλλη μια φορά, την οριστική καταστρατήγηση του ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ του Υμηττού, με τη μετατροπή του σε ΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ. Εμπορευματοποιεί το δάσος με χωροθετήσεις εγκαταστάσεων όπως αναψυκτήρια..., εκπαιδευτήρια, επέκταση νεκροταφείων, φαραωνικών αυτοκινητοδρόμων κλπ μέσα στον ορεινό όγκο και επιχειρεί να νομιμοποιήσει παρανομίες (καταπατήσεις, εκχερσώσεις κλπ).
  • Προσπαθεί νομότυπα να κατακερματίσει το οικοσύστημα του Υμηττού, αφαιρώντας τη δυνατότητα επιβίωσης της προστατευόμενης σπάνιας πανίδας και χλωρίδας του δάσους.

Αντιδρώντας στην επιχειρούμενη καταστροφή και για να ηττηθεί πολιτικά η προσπάθεια να αποκομίζουν κάθε φορά κέρδη σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των εργαζομένων, ΖΗΤΑΜΕ:

 
  • Ο ΥΜΗΤΤΟΣ να ανακυρηχθεί ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ, με απόλυτη απαγόρευση κάθε εμπορικής και οικονομικής δραστηριότητας στα όριά του. Αποκλεισμό οποιασδήποτε νέας εγκατάστασης κοινωνικού εξοπλισμού ή κοινωφελούς χαρακτήρα στον πυρήνα ή την περίμετρό του ή επέκταση ήδη υπάρχουσας τέτοιας.