Giro d'Italia 2011 by KSports
Giro d'Italia 2011: Ο Kiryienka κερδίζει το προτελευταίο ετάπ, σκληρή η μάχη μεταξύ Scarponi και Nibali

Pink is everywhere!!! Προτελευταίο ετάπ σήμερα και ο Contador πλέον αναπνέει μόνο ροζ, αφού η δουλειά του και σήμερα ήταν να είναι συνέχεια μαζί με τους δυο βασικούς του αντιπάλους. Από την άλλη, μεγάλη ένταση υπήρχε μεταξύ του Scarponi και του Nibali που η διάφορα τους δεν ήταν μεγάλη και ο μεν Scarponi προσπαθούσε να την αυξήσει γιατί ο Nibali θεωρητικά είναι καλύτερος στο χρονόμετρο, και από την άλλη ο Nibali προσπαθούσε να την μειώσει για να είναι πιο εφικτή η δεύτερη θέση μετά το χρονόμετρο.

Προτελευταίο βουνό και την κορυφή πέρασε πρώτος με πάνω απο 5 λεπτά διάφορα ο αθλητής της Movistar, Kiryienka, μετά ο Rujano και πιο πίσω το γκρουπ του Contador αλλά χωρίς τον Nibali ο οποίος έμεινε 15 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Στη κατηφόρα όμως κατάφερε και τους έπιασε άρα και μπήκαν μαζί στην τελευταία ανηφόρα.

Ο Kiryienka πλέον είχε μια διάφορα πάνω από 6 λεπτά, και με ένα καλό ρυθμό δεν δυσκολεύτηκε να ανεβεί την τελευταία ανηφόρα και να πάρει και την νίκη του ετάπ. Δεύτερος τερμάτισε ο Rujano και 3 χιλιόμετρα πριν το τέλος ο Scarponi προσπάθησε να ξεκολλήσει από τον Nibali και τα κατάφερε, κερδίζοντας έτσι πολύτιμα δευτερόλεπτα. Από την άλλη ο Nibali έδειξε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει , οπότε η "δουλειά" του για αύριο θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Αύριο Κυριακή το τελευταίο ετάπ του Giro 2011 με ένα ατομικό χρονόμετρο μέσα στο Μιλάνο!!! Ελπίζουμε να δούμε τον Contador σε full ροζ εμφάνιση!!!