Κράνος Selev Blitz 2009

Νέο κράνος για το 2009 έβγαλε η εταιρεία Selev και το ονομάζει Blitz (=αστραπή στα Γερμανικά). Δεν μας εξέπληξε που είναι πολύ μαζεμένο, αφού η σχεδιαστική φιλοσοφία αυτή διακρίνει όλα τα κράνη της Selev (το είχαμε προσέξει όταν κάναμε δοκιμή σε άλλα δύο μοντέλα της εταιρίας, τα Matrix και XP). Η έλλειψη γείσου υποδηλώνει ότι η "αστραπή" προορίζεται για το κοινό που ασχολείται με ποδηλασία δρόμου, αγωνιστικό XC και Marathon.

Έχει πολύ καλό εξαερισμό και το κατάλαβα μόλις το δοκίμασα σε ανηφόρες στο βουνό, μάλιστα πρόσεξα ότι έχει καλύτερης ποιότητας και πιο ενισχυμένα μαξιλαράκια τα οποία αποσπώνται για να πλυθούν, επίσης είδα ότι έχουν βελτιωθεί τα πλαστικά που σφίγγουν το κράνος στο κεφάλι. Να τονίσουμε ότι και σε αυτό το μοντέλο αντικαθιστώνται τα μαξιλαράκια και όλα τα πλαστικά εξαρτήματα του.

Το άλλο χαρακτηριστικό του κράνους που προκαλεί εντύπωση είναι το χαμηλό βάρος του, μόλις στα 210γρ. όταν μάλιστα κορυφαία μοντέλα άλλων εταιρειών ζυγίζουν περισσότερο από 240γρ. και κοστίζουν σημαντικά πιο πολύ από το Blitz.

Το συγκεκριμένο κράνος βγαίνει σε ένα μέγεθος (55/60cm) και ενώ στην αρχή νόμιζα ότι δε θα μου έκανε (φοράω 61cm μέγεθος), εντέλει κάθισε στο κεφάλι μου χωρίς πρόβλημα. Θεωρώ το Blitz ως ένα "τίμιο" κράνος με πολύ χαμηλό βάρος και υψηλή αξία για την τιμή του...

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Ομολογκαρισμένο: CE EN 1078
  • Βάρος: 210γρ.
  • Εξαερισμός (αριθμός αεραγωγών): 25
  • Μαξιλαράκια: Αντιαλλεργικά και Αντιβακτηριδιακά.
  • Χρωματισμοί: 6 διαφορετικοί (Λευκό, Λευκό-Μπλε, Λευκό-Κόκκινο, Λευκό-Κόκκινο-Carbon, Carbon, Ανοιχτό Carbon)
Τιμή: €98,00
Βαθμολογία:
9/10 σαμπρελάκια


Περισσότερες πληροφορίες: SelevHelmets.com

Αντιπρόσωπος: JustRide